Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Луцьку купили апарат для визначення якості води за 2 мільйони

Прилад визначатиме хімічні елементи води, як корисні — кальцій, калій, натрій, так і токсичні — ртуть, свинець, кадмій, миш'як.

Фото Суспільне.Волинь

У Луцьку купили апарат для визначення якості води за 2 мільйони

Комунальне підприємство «Луцькводоканал» придбало атомний спектрометр для високоточного аналізу води за 2, 2 мільйони гривень

Новий прилад встановлять на самому підприємстві «Луцькводоканал», — розповіла Суспільному речниця установи Ольга Федоренко. Каже: з його допомогою аналізуватимуть якість питної води по всьому місту. Зокрема, здійснюватиметься автоматичний аналіз елементарного складу води.

Придбаний прилад має 10-ти річну гарантію на всі оптичні компоненти та високу пропускну здатність.

Прилад визначатиме хімічні елементи води, як корисні — кальцій, калій, натрій, так і токсичні — ртуть, свинець, кадмій, миш'як. Такий контроль за якістю води буде відбуватися постійно. Якщо якість води не відповідатиме нормам, фахівці «Луцькводоканалу»будуть усувати ці недоліки.

Реклама Google

Придбаний прилад має 10-ти річну гарантію на всі оптичні компоненти та високу пропускну здатність.

 

 Читайте також у нас: У Цуманській пущі прокинулися вужі (Фото).

Нагадаємо, наприкінці березня підприємство повідомляло, що фахівці КП «Луцькводоканал» здійснили аналіз стічних вод, відібраних у трьох багатоквартирних будинках спальних районів Луцька. Рівень шкідливих речовин «критично перевищує допустимі норми». Було виявлено перевищення вмісту азоту амонійного та фосфатів, переробка яких не була передбачена в наявних системах очисних споруд України.

Джерело: Суспільне Волинь.
Telegram Channel