Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Напав о 5 ранку: судили дебошира, який побив мешканця Володимира, бо не захотів підвезти

Зловмисник заплатить 5 тисяч гривень моральної шкоди.

Фото Укрінформу.

Напав о 5 ранку: судили дебошира, який побив мешканця Володимира, бо не захотів підвезти

Дебошир наніс потерпілому декілька ударів розкладною палицею по голові, лівій руці та тулубу

У Володимирі-Волинському чоловік побив водія місцевого хлібозаводу, бо той відмовився його підвезти. У результаті дебошир опинився на лаві підсудних. Про це йдеться у вироку Володимир-Волинського міського суду, передає інтернет-видання «Буг».

3-го вересня 2020 року, близько 05:00, чоловік, знаходячись на вулиці Луцькій, поблизу магазину «Ірена», побив водія ТОВ «Володимир-Волинський хлібзавод». Приводом стало те, що той нібито відмовився його підвезти.

 Своїми побоями він спричинив водію тілесні ушкодження у вигляді синців, саден та гематом, які відносяться до категорії легких тілесних ушкоджень.

Правоохоронці інкримінували вчинок дебошира як грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом.

Правоохоронці інкримінували вчинок дебошира як грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом і порушили проти нього кримінальне правопорушення за ч.1 ст.296 КК України.

Також потерпілий подав суду цивільний позов до обвинуваченого про відшкодування моральної шкоди, яку він оцінив в 5 тисяч гривень, та витрат на правову допомогу в сумі 2 тисячі 100 гривень.

У суді чоловік визнав свою вину, зізнався, що безпідставно побив водія, та попросив у нього вибачення. Цивільний позов потерпілого він визнав повністю.

Суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у виді обмеження волі на строк 1 рік 6 місяців. Однак, звільнив його від відбування покарання з іспитовим строком 1 рік.

Читайте також: Громаді на Волині повернули землю вартістю понад 4,2 мільйона гривень

Цивільний позов водія суд задовольнив у повному обсязі.

Telegram Channel