Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Волині встановили два світових рекорди (Фото)

Автор має звання «Почесного громадянина міста» та Заслуженого майстра народної творчості України.

Фото із сайту Буг.

На Волині встановили два світових рекорди (Фото)

У Володимирі-Волинському зареєстрували одразу два світові рекорди – «Максимальна кількість отворів, просвердлених у шкаралупі гусячого яйця» і «Максимальна кількість отворів, просвердлених у шкаралупі курячого яйця»

Так, сьогодні, 17 квітня, відомий на всю країну майстер з Володимира-Волинського Анатолій Бойко, який має звання «Почесного громадянина міста» та Заслуженого майстра народної творчості України, зареєстрував ще одне досягнення: створив витвір мистецтва із звичайного курячого яйця, просвердливши в шкаралупі 33 436 отвори діаметром 0,15 міліметра.

Про це пише ІА Волинські новини.

Цілий тиждень відділ технічного забезпечення рекордів рахував ці отвори.

До проведення церемонії запросили керівницю Національного реєстру рекордів України Лану Вєтрову.

Реклама Google

«Вже не вперше я у цьому місті завдяки Анатолію. І від імені Національного реєстру рекордів України хочу оголосити нове світове досягнення. Уже 10 років ми працюємо з «Книгою рекордів Гіннеса», тому ретельно перевіряємо усі наші рекорди. Експертиза затвердила унікальність цього рекорду. Раніше у Боснії знайшли яйце, у якому майстер висвердлив 14 тисяч отворів. Але Анатолій Бойко встановив новий рекорд і претендує на світове визнання, бо у курячому яйці, яке сьогодні представлене, як рекорд світу, маємо 33 436 просвердлених отворів. Воно є єдиним і унікальним екземпляром у світі. Цілий тиждень відділ технічного забезпечення рекордів рахував ці отвори», – зазначила Лана Вєтрова.

Окрім цього, «волинський фаберже», як називають майстра, просвердлив 52 тисячі 745 дірок діаметром 0,2 міліметра на гусячому яйці, і цим самим встановив ще один світовий рекорд, який також зафіксували сьогодні.

«Важко уявити, яка клопітка праця стоїть за цими екземплярами», – зазначила Лана Вєтрова.

Анатолія Бойка нагородили сертифікатами, які свідчать про встановлений та зафіксований світовий рекорд.

Читайте також: На Поліссі бобри підібрались до сіл – гризуть дерева і будують хатки (Фото)

«Я побив світові рекорди більш, ніж у два рази. І пані Лана з колегами другу експертизу провели безкоштовно, за що їм велике дякую», – сказав рекордсмен.До слова, волинський майстер – тричі рекордсмен світу. У липні 2020 року він встановив світовий рекорд у номінації «Перша авторська колекція експонатів з яєчної шкаралупи, інкрустованої металом». «Волинський Фаберже» 10 років створює шедеври з пташиних яєць. Колишній військовий почав використовувати нову техніку – обробка металом. І ввійшов до Книги рекордів України, як власник найбільшої колекції експонатів з яєчної шкаралупи.

Telegram Channel