Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Волинянин, який продірявив куряче і гусяче яйця встановив відразу два світових рекорди (Фото)

Волинський Фаберже - Анатолій Бойко дивує світ.

Фото з фейсбук-сторінки Лани Вєтрової.

Волинянин, який продірявив куряче і гусяче яйця встановив відразу два світових рекорди (Фото)

Мабуть, ви коли-небудь пробували в шкаралупі яйця зробити маленьку дірочку. А сто таких дірочок в одному яйці? А тисячу?

Заслужений майстер народної творчості України Анатолій Бойко з Володимир-Волинського, зробив у шкаралупі гусячого яйця 52 754 просвердлених отвори! Діаметр кожного з них - 0,2 мм! Практично між отворами відстань на шкаралупі залишилася не ширше нитки. Коли ця унікальна робота вже була готова, Майстер наважується на ще один експеримент! І виконує роботу, яка практично знаходиться за межею можливого! Він вирішує в цій же техніці створити шедевр з шкаралупи курячого яйця, яка набагато тонша і крихкіша. І… неможливе стає можливим! Про це пише на фейсбук-сторінці керівниця Національного реєстра рекордів Лана Вєтрова.

Анатолій Бойко створив витвір мистецтва із звичайного курячого яйця, просвердливши в шкаралупі 33436 отвори діаметром 0,15 мм!

17 квітня 2021 року у Володимир-Волинському ми провели реєстрацію одразу двох світових рекордів – «Максимальна кількість отворів, просвердлених у шкаралупі гусячого яйця» і «Максимальна кількість отворів, просвердлених у шкаралупі курячого яйця». Анатолій Бойко створив витвір мистецтва із звичайного курячого яйця, просвердливши в шкаралупі 33436 отвори діаметром 0,15 мм! Практично, це отвори діаметром як людська волосина. Для цієї ювелірної роботи майстру знадобився місяць щоденної кропіткої роботи і 55 сверл!

Читайте такожУродженець волинського Поромова був радником президента США

Національний Реєстр Рекордів знайшов у світі аналог такої роботи у Боснії, але із значно меншим параметром - там в шкаралупі курячого яйця створено 14 129 отворів. Це дає підстави оголосити новий світовий рекорд, який належить українському митцю Анатолію Бойко, якого в світі називають «Волинський Фаберже». Усього в його колекції майже 500 унікальних робіт з шкаралупи яєць, оздоблених металом та дорогоцінним камінням, жодна з яких не повторюється.

 
 

 

Telegram Channel