Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Юні патріоти своїми вміннями і патріотизмом вшанували волинського Героя

Патріотизм, спорт, пам’ять.

Фото зі сайту Любешівської газети «Нове життя».

Юні патріоти своїми вміннями і патріотизмом вшанували волинського Героя

Завершився 48-й Чемпіонат області зі спортивного орієнтування, котрий в околицях Залізниці на Любешівщині відбувався впродовж п’ятниці-неділі

Змагалися 19 команд, які представляли 227 спортсменів об'єднаних громад та міст Волині. Найперше перед нагородженням представники Волинського центру національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства наголосили: змагання приурочені уродженцю с. Залізниця Івану Пасевичу, який віддав своє життя, відстоюючи суверенітет України на Сході України. Тож хвилиною мовчання вшанували його пам'ять.

Методист Волинського центру національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства Віталій Гнатюк оголосив імена переможців. Медалі, Грамоти та призи від спонсорів за перемоги та призові місця в особистих заліках та естафетах у відповідних категоріях здобули й учасники із Залізниці: за І місця – Аліна Чубейко, Софія Хомич, Владислав Вітовщик, ІІ – Софія Швирид, ІІ місце в естафеті здобули Андрій Лебич та Станіслав Черевко, І місце в групі міх-12 зайняла команда у складі Владислава Вітовщика та Софії Хомич, ІІІ місце в групі міх-18 – команда Софії Швирид та Назара Бринчука.

За перше місце в командному заліку медалями, кубком та грамотами нагородили команду з Луцька, за друге місце ті самі відзнаки отримали учасники з Ковеля, третє – команда Камінь-Каширської міської ради.

Змагання приурочені уродженцю с. Залізниця Івану Пасевичу, який віддав своє життя, відстоюючи суверенітет України на Сході України.

За перше місце в командному заліку медалями, кубком та грамотами нагородили команду з Луцька, за друге місце ті самі відзнаки отримали учасники з Ковеля, третє – команда Камінь-Каширської міської ради. Також відзначили й тренерів цих команд, а також наставника Залізницької команди – Григорія Швайка.

До учасників звернувся начальник відділу освіти Управління гуманітарної політики селищної ради Василь Кух. Від Управління освіти і науки Волинської ОДА йому вручили Подяку – за сприяння і допомогу в організації чемпіонату. Подякою від цього ж Управління відзначили і директора Залізницького ліцею Григорія Кутинця. Привітав присутніх і тато загиблого Івана Пасевича Григорій Павлович. Він привітав школярів та подякував усім, хто прививає дітям патріотизм. А команді-переможцю подарував тренувальні карти, котрі розробив його син Іван. До слів вітань долучився і заступник військового комісара Любешівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки майор Костянтин Борбич, котрий є учасником АТО й свого часу займався туризмом.

Закрили змагання дружним виконанням Гімну України.

Читайте такожА схуднути допоможуть… окуляри

Джерело: Любешівська газета «Нове життя»
Telegram Channel