Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
За знущання над твариною відсторонили від роботи двох волинських прикордонників

Винних покарають.

Фото Держприкордонслужби.

За знущання над твариною відсторонили від роботи двох волинських прикордонників

Службове розслідування вже завершилося. Матеріали про порушення правил несення прикордонної служби передали до Любомльського районного суду

Двох військовослужбовців, які проходять строкову службу в Луцькому прикордонному загоні, відсторонили від несення служби, за жорстоке поводження з дикою твариною.

Як розповіла Суспільному речниця Луцького прикордонного загону Маргарита Вершиніна, наразі строковики знаходяться на території прикордонного загону, але до охорони кордону їх не залучають.

Нагадаємо, 18 квітня зоозахисники з Ковеля виклали у соцмережі відео, на якому двоє військовослужбовців зі зброєю у руках знущалися з дикої тварини (Лані). Після оприлюднення ролика в Луцькому прикордонному загоні розпочали службове розслідування.

Читати також: Встановили особи луцьких прикордонників, які знущались над твариною і знімали це на відео

Події розгорталися восени 2020 року. Відео відзняли самі ж строковики під час несення служби в прикордонному наряді. Обом військовослужбовцям – по 20 років.

«Пояснити чітко мотиви свого вчинку вони не можуть, але жалкують про скоєне. Відомо, що тварина лишилася жива», – каже Маргарита Вершиніна. Додає, позиція Луцького прикордонного загону незмінна, військові засуджують дії строковиків і називають їх поведінку ганебною.

Службове розслідування вже завершилося. Матеріали про порушення правил несення прикордонної служби передали до Любомльського районного суду. Також прикордонники передали матеріали до поліції, щоб притягнути строковиків до відповідальності за жорстоке поводження з тваринами.

Довідково: відповідальність за жорстоке поводження з тваринами в Україні посилили у серпні 2017. Відповідно до ст. 89 (Жорстоке поводження з тваринами) КУпАП, знущання над тваринами, завдання побоїв або вчинення інших насильницьких дій, що завдали тварині фізичного болю, страждань і не спричинили тілесних ушкоджень, каліцтва чи загибелі, залишення тварин напризволяще, у тому числі порушення правил утримання тварин, тягнуть за собою накладення штрафу від 3400 до 5100 неоподатковуваних гривень.

Джерело: Суспільне Волинь
Telegram Channel