Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Через скаженого кота у селі на Волині усипили двох псів (Відео)

Вакцинація в селі проводилась безкоштовно.

Фото Суспільне.Волинь

Через скаженого кота у селі на Волині усипили двох псів (Відео)

Решту тварин вакцинували

У селі Дубове Ковельського району 23 квітня вакцинували майже усіх домашніх тварин від сказу. Минулого тижня у селі виявили скаженого кота.

В одному з домогосподарств власнику довелося усипити двох псів.

Впродовж дня три бригади в складі ветлікаря і супровідника обійшли майже півтори тисячі дворів, аби зробити домашнім тваринам села антирабічні щеплення, – розповів Суспільному завідувач протиепізоотичного відділу Ковельської районної ветлікарні Сергій Прожижко.

Сергій Прожижко.
Сергій Прожижко.

 

Таке рішення прийняв задля безпеки родини, у якій є маленькі діти.

Вакцинацію тварин проводили безплатно, мали 500 доз. Обліковувала вакцинованих працівниця Лілія Горелікова. Ніхто з господарів тварин не відмовлявся від щеплення. Якщо господарів на час проведення вакцинації не було вдома, вони зобов’язані самостійно щепити тварин у ветлікарні.

Житель села Дубове Дмитро Калінчік, у двір якого 18 квітня забрела хвора тварина, отримав два уколи від цієї інфекційної хвороби, попереду ще три. Хворого кота чоловік заніс у лабораторію, де ветлікарі поставили діагноз «сказ».

 

 Читайте також у нас: COVID-19 – на третьому місці серед причин смертності жителів Волині​.

Інфікований кіт покусав двох собак, тож вівчарок – восьмимісячну Джессі і семирічну Айру довелося усипити. Зі слів Дмитра Калінчука, таке рішення прийняв задля безпеки родини, у якій є маленькі діти. Клітки, де раніше мешкали домашні улюбленці сім'ї, нині порожні.

Дмитро Калінчік.
Дмитро Калінчік.

 Профілактичні щеплення роблять тільки собакам і котам. Коли фіксують випадок сказу, щеплюють також усіх сприйнятливих тварин: велику та дрібну рогату худобу. Тваринам вколюють одну дозу – 1 мілілітр препарату. Востаннє сказ у селі Дубове Ковельського району виявляли в собаки у 2019 році.

 

Джерело: Суспільне Волинь.
Telegram Channel