Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Луцький активіст запропонував, як привести покупців на Новий ринок

Якщо Новий ринок – буде еко-ринком. Поїдете?

Фото Район. Луцьк.

Луцький активіст запропонував, як привести покупців на Новий ринок

Лучани не хочуть туди їхати, бо незручно добиратись. Йдуть на ті ринки, куди звикли. Але якби на «Новому» продавали щось таке особливе, чого не продають на інших базарах...

Луцький активіст  Ігор Алексєєв вважає, що «Новий ринок» буде конкурентним з іншими луцькими базарами і отримає шанс на розвиток тоді, якщо відрізнятиметься від інших, зокрема, якщо його зробити – еко-ринком, де волиняни змогли б купувати натуральні продукти безпосередньо  у виробників. 

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці. 

На його думку, спроби міської влади взбадьорити ситуацію навколо нового торгівельного майданчик на Окружній (мова про організацію передвеликодніх ярмарків, безплатний транспорт туди, дешевші ціни) цілком логічні, однак через незручне місце розташування ринку, це не приведе туди постійного покупця. 

«Трафік громадського транспорту далекий від ідеального й головна, як на мене, помилка, цей ринок намагаються «запхнути» у формат «Старого ринку» – формат «базару», який очевидно віджив своє. Тому дозволю собі висловити концепт, який, вважаю, має право на життя, й точно мотивував би мене скуплятися саме там», – пояснює активіст. 

За останній десяток років в світі харчування натуральними, здоровими, природніми продуктами стало мейнстрімом, а от купити їх, як не дивно, в Україні стає все важче.

«Ідея проста – «Екоринок-Новий». Саме так я б назвав його й позиціонував – як місце, де лучани отримають можливість придбати гарантовано чисті продукти харчування з рук безпосереднього виробника, який в свою чергу отримує гарантоване місце для торгівлі й відповідатиме за якість товару. Відповідатиме перед міськими службами, які ніби теж зацікавленні в якості продукції для збереження «фішки» ринку й потоку покупців. В результаті, якщо я матиму можливість купити там не в перекупа, а з рук виробника – м’ясо без преміксів, «домашні» яйця, молоко, мед без цукру, огірки чи кавуни без селітри, а яблука без нітратів, я навіть готовий пішки ходити до «Кромберга». Обіцяю», – зазначив Ігор Алєксєєв.

Він переконаний, що сімейні ферми, невеликі аграрні підприємства й просто люди, які мають присадибне господарство, із задоволенням скористаються новою можливістю прямого збуту.

Реклама Google

«Так усі ми підтримаємо місцевого виробника, дійсно «взбадьоримо» ринок й натомість отримаємо якісні й здорові продукти харчування. Вигода буде, закон попиту-пропозиції спрацює автоматично й без ручного управління.

Читати також: У Луцьку до Нового ринку пустять безплатні автобуси. Там обіцяють нижчі ціни

 

Джерело: Фейсбук.
Telegram Channel