Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Директора волинського підприємства підозрюють у заволодінні майже 900 тисяч гривень бюджетних коштів

Директор піде під суд.

Фото ілюстративне.

Директора волинського підприємства підозрюють у заволодінні майже 900 тисяч гривень бюджетних коштів

Заволодів бюджетними коштами в сумі  876 тисяч гривень

За процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури директору підприємства повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. ч. 1, 2 ст. 209, ч. 1 ст. 366  КК України).

Слідство вважає, що у 2018-2019 роках, виконуючи роботи з ремонту вуличного освітлення у чотирьох сільських радах Волинської області, посадовець підробив акти приймання виконаних будівельних робіт та довідки про їх вартість та витрати. У результаті цих дій він заволодів бюджетними коштами в сумі  876 тисяч гривень.

Понад 400 тисяч гривень директор підприємства легалізував, оплативши внесок за житло.

Понад 400 тисяч гривень директор підприємства легалізував, оплативши внесок за житло. Вирішується питання про обрання посадовцю запобіжного заходу та накладення арешту на його майно.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читати також: П'яному водію на Волині дали солідну суму штрафу 

Джерело: Прокуратура Волині.
Telegram Channel