Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
«Волинська Січ»: серед джур області визначили кращих

На змагання прибули 200 учасників.

Фото ЦНПВТК.

«Волинська Січ»: серед джур області визначили кращих

Цими днями на базі ГО «Волинська Січ» в селі Городилець Ковельськатериторіальної громади відбулись обласні змагання «Волинська Січ»

200 учасників з різних районів Волині, 20 команд-роїв Всеукраїнської військово-патріотичної дитячо-юнацької гри «Сокіл («Джура») змагалися в п’яти конкурсах.  В рамках змагань, всі учасники також мали можливість взяти участь в різноманітних майстер-класах.

 

 Туристська смуга перешкод була досить цікавою та складалася з 6 етапів: подолання заболоченої місцевості по жердинах та по купинах, транспортування умовно потерпілого на ношах, паралельні мотузки, павутинка та маятник горизонтальний. В цьому конкурсі найкращий результат показав рій «Молода січ» Гіркополонківського ліцею Боратинської сільської ради.

В інтелектуальній грі «Відун» 2 пари від кожної команди у письмовій формі мали дати відповіді на 10 запитань з історії України. Найрозумнішими виявилися рій «Юні патріоти» Люблинецького ліцею Волинської обласної ради.

 

 Читайте також у нас: Спав на вокзалі, роздавав листівки: артист з Луцька розповів, як пробивався у столиці​.

А найкреативніше представили свій рій та перемогли в конкурсі ОЗО «НВК» ЗОШ І-ІІІ ст.- дитячий садок с. Заброди.

На воєнізованій смузі перешкод учасники команди по черзі долали етапи і передавали далі один одному естафету. Тут найспритнішими виявилися учасники рою «Волинські яструби» з Волинського обласного ліцею з посиленою військового-фізичної підготовкою імені Героїв Небесної Сотні.

 

 В інтелектуально-творчому змаганні «Пластун» команда на старті отримувала карту спортивного орієнтування з позначеними контрольними пунктами, які потрібно було віднайти якнайшвидше та отримати найбільшу кількість балів. Тут найспритнішими вявилися рій «Отамани» Куклинського ліцею Маневицької селищної ради.

200 учасників з різних районів Волині, 20 команд-роїв Всеукраїнської військово-патріотичної дитячо-юнацької гри «Сокіл («Джура») змагалися в п’яти конкурсах.

Як зазначають самі учасники змагань, надзвичайно цікавими видалися майстер-класи,  адже там були і «Стрільба з лука» від Луцького стрілецького клубу «Луцькі Соколи, і  «Розбирання та збирання АК-47» та, звісно, «Таборування».

До майстер-класів були також долучені ГО «Козацьке стрілецьке братство», Волинський обласний військовий комісаріат, ГО «Правильний простір ВАТРА», Військова частина 1142 Національної гвардії України та Центр національно-патріотичного виховання «Волинська Січ».

Організатор змагань - Волинський обласний центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді Волинської обласної ради (ЦНПВТК).

Telegram Channel