Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Найбільша фракція Європарламенту виступила за розширення санкцій проти Росії

Все правильно!

Фото glavcom.ua

Найбільша фракція Європарламенту виступила за розширення санкцій проти Росії

Кремль розуміє тільки мову сили

Фракція Європейської народної партії (ЄНП), найбільша в Європейському парламенті, виступає за розширення санкцій проти Росії, у тому числі відключення РФ від SWIFT і зупинки газопроводу «Північний потік-2».

Як повідомляє «Європейська правда», про це йдеться в повідомленні, опублікованому на офіційному сайті фракції перед початком пленарного тижня у Європарламенті.

У середу з ініціативи ЄНП Європейський парламент обговорить, а потім проголосує  за резолюцію, яка засуджує нарощування російської військової могутності навколо України, а також інші кричущі порушення прав людини і міжнародного порядку Кремлем, зокрема, справу Навального і напад російських спецслужб на Чехію.

«Група ЄНП вважає колективним обов'язком Європи підтвердити свою підтримку України і закликає держави-члени ЄС і Європейську комісію прийняти чіткі і рішучі заходи проти Росії в разі подальшої ескалації.

Це повинно відбутися шляхом негайного припинення імпорту російської нафти і газу, зупинки будівництва трубопроводу «Північний потік - 2», виключення Росії з системи SWIFT і заморожування рахунків олігархів та заборони їм в'їзду в ЄС

Це повинно відбутися шляхом негайного припинення імпорту російської нафти і газу, зупинки будівництва трубопроводу «Північний потік - 2», виключення Росії з системи SWIFT і заморожування рахунків олігархів та заборони їм в'їзду в ЄС».

Раніше глава фракції  «Європейської народної партії» Манфред Вебер закликав надіслати «недвозначне послання російському керівництву» щодо ситуації на кордонах України.

У Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) вказали Росії на зрив мирних зусиль із урегулювання ситуації на сході України та закликали припинити військові провокації й ескалацію.

Читайте також: Зеленський таки сподівається на зустріч із Путіним.

Telegram Channel