Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Зеленський таки сподівається на зустріч із Путіним

Які аргументи у цій розмові зможе використати Президент України?

Фото EPA/UPG.

Зеленський таки сподівається на зустріч із Путіним

Глава держави зазначив, що місце й дата зустрічі – це деталі, а має значення її суть

Президент Володимир Зеленський доручив главі свого офісу Андрію Єрмаку організувати зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це Зеленський  сказав на брифінгу під час відвідування Чорнобильської зони, передає Lb.ua.

Президент Росії у відповідь сказав, що Зеленський має спочатку провести мирні переговори з ватажками «ДНР» і «ЛНР».

«Все йде до того, що ця зустріч відбудеться. Я запропонував зустрітися на Донбасі. Президент Російської Федерації підтвердив бажання зустрітися, але запропонував мені зустрітися в Москві. Я вже дав задачу керівнику Офісу президента, щоб він з'єднувався з адміністрацією президента Путіна і вони знайшли порозуміння, терміни і місце чи місто, де ми можемо зустрітися», - сказав президент України. 

Читайте також: Єрмак заявив Джемілєву: вийде з партії Порошенка - питання кримських татар вирішуватимуть швидше, – Муждабаєв.

Нагадаємо, що на минулому тижні Зеленський запропонував Путіну зустрітися в будь-якій точці українського Донбасу. Президент Росії у відповідь сказав, що Зеленський має спочатку провести мирні переговори з ватажками «ДНР» і «ЛНР», а якщо хоче поговорити про російсько-українські відносини – то може приїхати у Москву в будь-який час.

«Якщо мова йде про обговорення проблем Донбасу, то тоді в першу чергу керівництво України повинно зустрічатися з керівниками «республік» – «ЛНР» і «ДНР», а вже потім обговорювати ці проблеми з представниками третіх країн, якою в даному випадку є Росія. Це перше. А друге – якщо мова йде про розвиток двосторонніх відносин, то, будь ласка, ми приймемо Президента України в Москві в будь-який зручний для нього час», – сказав Путін.

Зеленський назвав цю умову неприпустимою. За його словами, він хоче зустрітися саме з Путіним, а не з терористами.

Telegram Channel