Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На заплаві Стиру встановили штучні нерестовища

Наскільки успішно та вдало пройде нерест – залежить майбутнє водних біоресурсів.

Фото з фейсбук-сторінки Волинський Рибоохоронний Патруль.

На заплаві Стиру встановили штучні нерестовища

Штучні нерестові гнізда – унікальний і недорогий спосіб поліпшити екологічні умови водойм для відтворення риб. Експлуатація конструкцій нерестових гнізд ґрунтується на використанні біологічних особливостей нересту риб, реалізовується в кілька етапів з урахуванням кліматичних, гідрологічних і температурних факторів водойм. Конструкції гнізд захищають ікру від загибелі, характеризуються високою ефективністю освоєння субстрату та підвищеним виходом життєздатної молоді риб

На нерестовій ділянці на заплаві р. Стир в урочищі «Чебені» Рожищенської ТГ Луцького району Волинської області відбулося встановлення штучних нерестових гнізд. До акції долучилися працівники Волинського рибоохоронного патруля та небайдужі рибалки-любителі. Спільними зусиллями було виготовлено та встановлено 70 нерестових гнізд.

Потреба встановлювати штучні нерестовища на водоймах виникає там, де дуже малий рівень рослинності. Такі гнізда допомагають рибі розмножуватись. Вони утримують ікру на однаковій глибині з рівнем води. Встановлюють гнізда для нересту переважно в тих місцях, де відсутні природні нерестові площі. Таким чином ікринкам дають якомога більше шансів на життя.

Такі гнізда допомагають рибі розмножуватись. Вони утримують ікру на однаковій глибині з рівнем води.

При установці штучних нерестовищ враховуються екологічні особливості тих видів риб, для яких їх створюють. При цьому беруться до уваги чинники середовища, що впливають на нерест і нормальний розвиток ембріонів, а саме: температурний режим, вміст у воді розчиненого кисню, глибину, площу, швидкість течії, характер нерестового субстрату. Насамперед штучні нерестові гнізда є важливими для відтворення аборигенних видів риб: лящ, плітка, підуст, карась золотий, лин.

Читайте такожРинки вже завалені нітратними огірками та редькою

«Волинський рибпатруль вдячний небайдужим рибалкам за активну участь в акціях з відтворення водних біоресурсів. Дані заходи допоможуть підвищити рибопродуктивність наших водойм. Адже від того наскільки успішно та вдало пройде нерест – залежить майбутнє водних біоресурсів.», - повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

 

 

Джерело: Волинський Рибоохоронний Патруль
Telegram Channel