Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Що будуватимуть на Волині наступного року

Цього року в рамках програми убудють школу у селі Піща Ковельського району.

Фото voladm.gov.ua.

Що будуватимуть на Волині наступного року

Розпочали формувати перелік об’єктів, які реалізуватимуться за кошти ДФРР у 2022 році

На Волині розпочали формувати перелік об’єктів, які будуватимуться чи реставруватимуться за кошти Державного фонду регіонального розвитку у 2022 році. Про це стало відомо під час засідання регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проєктів, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР, інформує Волинська ОДА.

Заступник голови облдержадміністрації Ігор Чуліпа та т.в.о. директора департаменту зовнішніх зносин, залучення інвестицій та з питань туризму і курортів ОДА Вероніка Бальбуза поінформували учасників наради про основні зміни, внесені до постанови Кабінету Міністрів України від 18 березня 2015 року №196 «Деякі питання державного фонду регіонального розвитку» та погодили технічні завдання, за якими відбувається відбір проєктів.

Змінилася мінімальна сума вартості проєктів будівництва. Якщо у минулих роках вона була не менше 5 млн гривень, то у 2022 році мінімальна вартість – не менше 10 млн гривень.

Інвестиційні програми і проєкти регіонального розвитку, які подають на попередній конкурсний відбір, повинні бути розроблені відповідно до технічних завдань, які, у свою чергу, відповідають завданням, визначеним у Стратегії розвитку Волинської області до 2027 року.

Як повідомила Вероніка Бальбуза, подані проєкти від області для їх реалізації у 2022 році повинні відповідати 6-ьом технічним завданням: 
– підвищення конкурентоспроможності регіональної економіки;
– розвиток людського капіталу та підвищення якості життя населення;
– розвиток інноваційної економіки на засадах старт-спеціалізації;
– розвиток транскордонного співробітництва;
– раціональне використання природних ресурсів та екологічна безпека;
– розвиток спортивної інфраструктури.

Відтак, учасники засідання схвалили перелік завдань, після чого Міністерство регіонального розвитку громад та територій України повинно їх погодити, аби оголосити конкурсний відбір проєктів в області, що можуть реалізовуватися за кошти ДФРР у 2022 році.

– Прийом документів здійснюватиметься до 15 червня 2021 року, а до 1 серпня 2021 року очікуємо затвердження програм, які розпочнуть будуватися за кошти ДФРР у наступному році, – зазначив Ігор Чуліпа.

Окрім того, змінилася мінімальна сума вартості проєктів будівництва. Якщо у минулих роках вона була не менше 5 млн гривень, то у 2022 році мінімальна вартість – не менше 10 млн гривень. «Також, якщо сума проєкту становить від 50-ти до 100 млн гривень, то термін реалізації об’єкта може продовжитися до 4-ох років. Якщо ж вартість більша за 100 млн гривень, то цей термін збільшується до 5-ти років», – сказала Вероніка Бальбуза.

Telegram Channel