Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Петро Порошенко оприлюднив 5 «червоних ліній» для Зеленського

Порошенко також вважає неприйнятними будь-які компроміси в питанні Криму, в тому числі щодо постачання води.

Фото ЄС.

Петро Порошенко оприлюднив 5 «червоних ліній» для Зеленського

П’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко у своєму зверненні оприлюднив 5 «червоних ліній» для Зеленського у процесі мирного врегулювання на Донбасі

«Неприпустимість будь-якої ревізії конституційно закріпленого європейського та євроатлантичного курсу України – це перша «червона лінія», порушувати яку категорично неприйнятно, як би не кортіло зустрітися з Путіним», – наголосив Петро Порошенко.

Ще одна «червона лінія» – це неприпустимість жодних поступок в питанні національної ідентичності, а саме української мови і української церкви.

Ще одна «червона лінія» – це неприпустимість жодних поступок в питанні національної ідентичності, а саме української мови і української церкви, наголошує лідер «Європейської Солідарності». «Ці свої мрії Путін знову повторив не далі, як минулого тижня. І, дивіться, синхронно з цим активізувалися «Слуги», які знову намагаються піддати ревізії мовне законодавство», – констатує Порошенко.

«Третя «червона лінія». Жодних виборів на непідконтрольних Києву територіях Донбасу, до повноцінного і чіткого, всеохоплюючого гарантування безпеки, деокупації і відновлення контролю над кордоном», – переконаний п’ятий Президент.

Порошенко також вважає неприйнятними будь-які компроміси в питанні Криму, в тому числі щодо постачання води: «відповідальність за забезпечення водою має нести російська окупаційна влада, аж поки півострів не повернеться під суверенітет України».

«П’ята «червона лінія».  Ніяких пробачень Путіну за його агресію. Судові позови і справи, для притягнення до відповідальності Кремля мають і далі бути в пріоритеті. Скільки б років не пройшло, Москва повинна відповісти за вбивства українців і порушення норм міжнародного права. Злочини Путіна перед Україною не мають терміну давності. Шкода, що з 2019 року Зеленський не подав жодного нового позову», – констатує Петро Порошенко.

Читайте також у нас: Порошенко закликає підтримати заявку України в НАТО і відправити миротворців ООН на Донбас, — The Washington Times​.

Він також застеріг Зеленського від бажання зустрітись із російським президентом. «Путін одержимий імперською ідеєю, дуже хитрий і досвідчений хижак. Квиток до Путіна коштує виконання передумов або взяття на себе певних зобов’язань. І є ризик, що Зеленський знову візьме на себе певні зобов’язання і кинеться їх виконувати заради самої зустрічі, як це було напередодні і під час нормандського саміту в грудні 2019 року. Треба враховувати, що у переговорах з Москвою Київ буде сильнішим у багатосторонньому форматі, за участі Берліна та Парижа, на основі спільної з ними переговорної позиції», – попереджає п’ятий Президент. 

Ніяких пробачень Путіну за його агресію.

«Кремль сьогодні вкотре наголосив, що Путін не хоче обговорювати із Зеленським Донбас, але у нас інших питань до Росії не існує. Нам нема про що говорити з Москвою, поки вона не повернула Крим та Донбас, крім як про саме повернення», – наголошує Петро Порошенко. «Навички «конкурсу капітанів», Володимире Олександровичу, навряд чи допоможуть. КДБ переграє КВН. Ключ до перемоги – це міжнародна солідарність та єдність з Україною. Тільки спільним фронтом зсередини країни і на зовні ми зможемо дати відсіч російському агресору», – резюмує лідер опозиції.

 

Джерело: ЄС.
Telegram Channel