Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Українку паралізувало після вакцинації від COVID: з'явилася реакція КМДА

Начальник відділу медико-санітарної допомоги Департаменту охорони здоров'я КМДА, що вакцина до паралічу жінки не має відношення.

Фото REUTERS.

Українку паралізувало після вакцинації від COVID: з'явилася реакція КМДА

Чиновники стверджують, що зв'язку з вакциною немає: мова, за їхніми даними, йде про випадковий збіг обставин

У КМДА прокоментували інцидент з різким погіршенням здоров'я 53-річної мешканки столиці, яке почалося після вакцинації від коронавірусу.

У департаменті охорони здоров'я КМДА сайту «Сьогодні» повідомили, що профільна комісія відомства не знайшла зв'язку паралізації пацієнтки з щепленням. Медики кажуть, що раніше у неї були проблеми з суглобами.

Висновок – це випадковий збіг обставин. Не може імунна реакція загостритися за один день. Для цього необхідно як мінімум три тижні.

Реклама Google

«У жінки є проблеми з суглобами, їй їх давно встановили штучні. Ми розглянули цей випадок на засіданні комісії Департаменту охорони здоров'я КМДА. Висновок – це випадковий збіг обставин. Не може імунна реакція загостритися за один день. Для цього необхідно як мінімум три тижні. У жінки хороші аналізи, єдина проблема - це ноги, але з ними у неї проблеми тривалий час», – розповів Василь Животенюк, начальник відділу медико-санітарної допомоги Департаменту охорони здоров'я КМДА.

За його словами, всі висновки комісії Департаменту відправлені до експертного центру  МОЗ – там повинні вивчити всі документи і прийняти остаточне рішення.

Читайте також: Хочуть, але бояться: як вакцинують волинян з хронічними захворюваннями.

Telegram Channel