Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
До Луцька приїдуть відомі письменники, щоб написати про місто

Місто натхнення.

Фото Луцька міська рада.

До Луцька приїдуть відомі письменники, щоб написати про місто

В обласному центрі Волині відбудеться перша літературна резиденція «Місто натхнення», яка триватиме 5 тижнів – з 17 травня до 20 червня 2021 року

Захід ініціювали управління туризму та промоції міста Луцької міської ради спільно з творчою агенцією «Баляндраси» з міста Києва. Він приурочений 150-й річниці від дня народження Лесі Українки.

Першими резидентами стануть топові українські письменники: Оксана Забужко, Катерина Калитко, Мирослав Лаюк, Макс Кідрук, Любко Дереш.

Метою резиденції є популяризація Луцька та його міських просторів  як мистецького осередку, а також міста європейського культурного контексту. Результатом першої резиденції стане збірка творів (оповідань, есе, новел), створених резидентами в межах резиденції та під її впливом.

Метою резиденції є популяризація Луцька та його міських просторів  як мистецького осередку, а також міста європейського культурного контексту. 

«Твори, в яких Луцьк є місцем подій, героєм чи містом персонажів, покликані популяризувати місто в українському та європейському мистецьких контекстах та з метою промоції міста як привабливої туристичної дестинації», – повідомили у мерії.

Читати також:  ТОП-10 вакансій, за які волинянам готові платити від 15 до 40 тисяч гривень

Джерело: Перший
Telegram Channel