Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Де на Волині найбільше хворіють на коронавірус

Коронавірусом хворіють понад 7 тисяч волинян.

Фото ілюстративне.

Де на Волині найбільше хворіють на коронавірус

У Волинській ОДА відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій 

Відповідно до постанови Кабміну на Волині продовжили дії карантину до 30 червня 2021 року. Таке рішення ухвалили під час засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС, 28 квітня.

Головний державний санітарний лікар області Наталія Янко доповіла присутнім про епідситуацію щодо коронавірусної інфекції в області станом на 28 квітня 2021 року.

Нині на COVID-19 хворіє 7 тисяч 771 волинянин. Найвищий рівень захворюваності зареєстровано у Ковелі, Ковельському районі, Луцьку, Нововолинську та Луцькому районі.

За весь час пандемії в області зареєстровано 56 тис. 257 підтверджених випадків COVID-19, з них 2 тис. 920 у дітей та 3 тис. 428 у медичних працівників. 968 випадків хвороби завершилось летально, в тому числі померло 28 медиків. Станом на 28 квітня 2021 року продовжують хворіти 210 школярів і 212 працівників шкіл у 187 закладах освіти області. Перебуває на самоізоляції 13 тис. учнів та понад 1,5 тис. осіб персоналу навчальних закладів.

Волинська область залишається у «помаранчевій» зоні з перевищенням цільових показників за одним індикатором – не відповідає нормі рівень захворюваності на грип та гостру респіраторну вірусну інфекцію, який складає 141,4 % від епідпорогу (критерій менше 100 %).

За даними критеріїв оцінки епідемічної небезпеки, Волинська область залишається у «помаранчевій» зоні з перевищенням цільових показників за одним індикатором – не відповідає нормі рівень захворюваності на грип та гостру респіраторну вірусну інфекцію, який складає 141,4 % від епідпорогу (критерій менше 100 %).

«З метою покращення епіднагляду за COVID-19 на Волині невдовзі буде наданий доступ до онлайн-інструменту для визначення рівня епідемічної небезпеки у розрізі територіальних громад», – зазначила Наталія Янко.

Щодо вакцинальної компанії, то від її початку в області щеплено 15 765 осіб, усі вони отримали 1 дозу вакцини. За 27 квітня 2021 року щеплено 466 волинян.

«Незважаючи на те, що загальне число випадків нових захворювань на COVID-19,зменшується, не можна втрачати обачності та дотримуватися усіх протиепідемічних заходів, особливо під час прийдешніх свят», – зауважила головний санітарний лікар області.

Читати також: Не цілувати хрестів та ікон, і до церкви – один член сім’ї: у МОЗ попередили про обмеження на Великдень

Джерело: Волинська ОДА
Telegram Channel