Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У зоні  ООС викрили терористичну групу, яка мала розпилити хлор в місці дислокації військових

Наразі організатора групи затримано.

Фото зі сторінки пресслужби ООС у Facebook.

У зоні ООС викрили терористичну групу, яка мала розпилити хлор в місці дислокації військових

У двох учасників групи виявлено та вилучено засоби і знаряддя для збору та передачі співробітнику так званого Міністерства держбезпеки «ЛНР» інформації щодо оборонної сфери

За процесуального керівництва Луганської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Об’єднаних сил викрито протиправну діяльність терористичної групи, яка діяла на території Луганської області, інформує пресcлужба ООС.

За даним слідства, учасники групи готували вчинення злочину на одному з об’єктів інженерної інфраструктури Луганської області, де тимчасово дислокується підрозділ Збройних Сил України. Зокрема, вони планували розпилити отруйну речовину – хлор – в приміщеннях, де перебувають військові, з метою заподіяти шкоди їхньому життю та здоров’ю.

Вони планували розпилити отруйну речовину – хлор – в приміщеннях, де перебувають військові, з метою заподіяти шкоди їхньому життю та здоров’ю.

За результатами проведених слідчих дій, злочин вдалося попередити.

У двох учасників групи виявлено та вилучено засоби і знаряддя для збору та передачі співробітнику так званого Міністерства держбезпеки «ЛНР» інформації щодо оборонної сфери. Дані про розташування оборонних об’єктів, позиції Збройних Сил України та передислокацію військової техніки вони отримували, в тому числі, від військовослужбовця ЗСУ.

Наразі організатора групи затримано. Вирішують питання щодо повідомлення про підозру всім учасникам групи та обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснює слідчий відділ 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях, за оперативного супроводу Головного відділу контррозвідки 3 управління (з дислокацією м. Сєвєродонецьк Луганської області) Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Telegram Channel