Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Генерал Забродський: «Тиск на підприємства вітчизняного ВПК і преференції чужим виробникам підривають нашу обороноздатність»

Що коїться!

Фото eurosolidarity.org

Генерал Забродський: «Тиск на підприємства вітчизняного ВПК і преференції чужим виробникам підривають нашу обороноздатність»

Невже нинішня влада не розуміє очевидних речей?

Українські оборонні підприємства за часів президента Зеленського зазнають постійного тиску та не можуть розвиватися, а відтак Україна переорієнтовується на закупівлю іноземного озброєння. Це підриває нашу обороноздатність – вважає народний депутат фракції «Європейська Солідарність», генерал-лейтенант Збройних сил України, Герой України Михайло Забродський. Про це він сказав у програмі Юрія Луценка «Прямим текстом» в ефірі 5 каналу, інформує eurosolidarity.org.

«Це стосується абсолютно всього. В цю проблему напряму впирається і проблема нестачі боєприпасів. Та ж проблема і з протикорабельним ракетним комплексом «Нептун» та іншими окремими зразками», – зауважив він. 

Михайло Забродський підкреслив, що зовнішнє постачання озброєння та військові техніки має великі ризики, пов`язані зокрема із затримкою, або відсутністю того чи іншого озброєння. «Країна, яка погоджується на системне постачання іноземних зразків озрбоєння, має чітко розуміти, що завжди буде зберігатися ця залежність. А, наприклад в умовах масштабного конфлікту ця залежність може виявилися критичною», – додав генерал Забродський.    

«Країна, яка погоджується на системне постачання іноземних зразків озрбоєння, має чітко розуміти, що завжди буде зберігатися ця залежність. А, наприклад в умовах масштабного конфлікту ця залежність може виявилися критичною», – додав генерал Забродський.    

«Цю політику можна назвати не більше і не менше як політика, яка межує з підривом нашої обороноздатності і навіть із державною зрадою», – заявив представник «Європейської Солідарності». 

Депутат зазначив, що нині вітчизняні виробники зазнають тиску з боку влади та силових структур, що безпосередньо негативно впливає на їхню роботу. «У зв’язку з цим можна згадати нещодавні події, наприклад на суднобудівному заводі «Кузня на Рибальському». Ці маски-шоу у стилі кращих часів президента Януковича стосовно виїмки певних документів, які потрібні начебто для розслідування неправомірно завищених цін і решта, демонструють чітко відношення влади саме до вітчизняного виробника», – зауважив він. 

Генерал нагадав, у яких умовах свого часу приймалося рішення про виробництво малих броньованих артилерійських катерів і десантно-штурмових катерів. «У цих складних умовах, 2016-2017 роки, завод «Кузня на Рибальському» впорався із цим завданням, і пілотні проекти цих катерів запущені і зараз йде їх вдосконалення і доведення до того стану, який вимагає командування Військово-морських сил або міністерство оборони як замовник», – підкреслив він. 

«А такими діями влада, по-перше, порушує процес виробництва і подальшого вдосконалення, по-друге, вона ставить у дуже неприємну і навіть складну ситуацію колектив самого заводу. Це пов’язано із вилученням документів і неможливістю відстоювати свої права потім у суді», – пояснив Михайло Забродський. 

Юрій Луценко зауважив, що ця ситуація напряму негативно впливає на подальшу перспективу передачі і прийому на озброєння продукції, виробленої на українських оборонних заводах. «Найбільш крайніми стають у цій ситуації військові. І не тільки ті, які не отримають техніку, а й ті, які підписують військову прийомку, бо це до них будуть питання. І сьогодні дискредитувати воєнприйомку означає знеохотити будь-кого щось робити в цій країні для своєї армії. В цьому питання», – вважає Луценко.

Читайте також: В аеропорту «Бориспіль» злапали іноземця, який у власному череві перевозив понад кіло кокаїну

Telegram Channel