Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Дощ не наважився потурбувати: як у Горохові паску святили (Фото)

Великодня ніч у Горохові.

Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

Дощ не наважився потурбувати: як у Горохові паску святили (Фото)

Цьогорічна Великодня ніч запам’ятається горохівчанам, теплою і затишною, бо навіть наобіцяний синоптиками дощ не насмілився відволікти їх від щирої молитви, освячення пасхальних кошичків і очікуваного протягом року найгарнішого вітання «Христос воскрес!» - «Воістину воскрес!»

На святкове Богослужіння жителів Горохова кликали дзвони трьох храмів – Свято-Вознесенський, Свято-Миколаївський і храм Різдва Христового. Всі три святині парафіяни заквітчали гарно, наче весняні віночки.

 

 Любо було глянути, як на ту красу й величність в Свято-Вознесенській церкві протягом нічки заглядалися навіть малі діточки.

Цьогорічне Великоднє богослужіння є знаковим для його помічника  о. Петра Щомака. Молодий священнослужитель іще навчається на четвертому курсі Волинської православної духовної академії. 

Із Воскресінням Господнім усіх вітав старший декан Горохівського деканату, настоятель Свято-Вознесенського храму о. Андрій Сидор. Цьогорічне Великоднє богослужіння є знаковим для його помічника  о. Петра Щомака. Молодий священнослужитель іще навчається на четвертому курсі Волинської православної духовної академії.  Він родом із Львівщини. У Горохові й у селі Староставі служить Богові й людям уже місяць. 

 

Духовні наставники сердечно помолилися за Україну і її захисників, які боронять територіальну цілісність держави на Донбасі, за всіх, хто поїхав шукати заробітки за кордоном…  Уважно слухали вітальні слова з листівки митрополита Епіфанія і навіть після того, як люди розійшлися по домівках з освяченою смакотою, із храму на весь Горохів линули мелодійні церковні пісні, співані двома церковними хорами Свято-Вознесенського храму.

Читайте також у нас: Освячення пасок: у Луцьку церковна площа не вмістила всіх охочих — зайняли Театральний майдан (Фото)​.

 

 

Telegram Channel