Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Про Луцьк напишуть Оксана Забужко, Макс Кідрук, Любко Дереш...

Луцьк - місто натхнення!

Фото зі сайту «День».

Про Луцьк напишуть Оксана Забужко, Макс Кідрук, Любко Дереш...

З 17 травня запрацює перша літературна резиденція «Місто натхнення»

П’ять українських письменників візьмуть участь у проєкті першої літературної резиденції «Місто натхнення», яку проводять у Луцьку. Катерина Теліпська, начальник управління туризму та промоції міста Луцької міської ради прокоментувала для «Дня» цю неординарну подію. Про це пише газета День.

«2021-й — рік 150-ї річниці від Дня народження Лесі Українки. З цієї нагоди управління туризму та промоції міста Луцької міської ради ініціювало проведення у нашому місті першої літературної резиденції «Місто натхнення», яка триватиме 5 тижнів, з 17 травня до 20 червня. Першими резидентами стануть топові українські письменники: Оксана Забужко, Катерина Калитко, Мирослав Лаюк, Макс Кідрук, Любко Дереш, — каже вона. — Уже декілька років ми виношували цю ідею, адже вважаємо, що це один із чудових способів популяризації Луцька та його міських просторів як мистецького осередку, а також міста європейського культурного контексту. Хочеться, щоб на полицях книжкових магазинів все більше з’являлось творів, в яких Луцьк є місцем подій, героєм чи містом персонажів, адже, це в свою чергу, популяризуватиме наше місто як привабливу для туристів територію.

Реклама Google

Тому і результатом резиденції має стати збірка творів (оповідань, есе, новел), створених нашими гостями, відомими письменниками, в межах резиденції та під її впливом.

Хочеться, щоб на полицях книжкових магазинів все більше з’являлось творів, в яких Луцьк є місцем подій, героєм чи містом персонажів, адже, це в свою чергу, популяризуватиме наше місто як привабливу для туристів територію.

Ідею підтримала творча агенція «Баляндраси» (м. Київ), яка активно долучається до різного роду мистецьких подій, зокрема й робить літературний супровід багатьох подій в межах промоції Луцька, її засновниця Ольга Ольхова стала літературною кураторкою резиденції. Варто відзначити, що для проведення цієї резиденції ми заручилися підтримкою потужних партнерів, кожен із яких своїм досвідом доповнив реалізацію ідеї. З нами разом програмна директорка Litosvita Світлана Привалова, менеджерка культурних індустрій Ірина Плехова, менеджерка книжкових проєктів Юлія Лактіонова, видавництво «Комора», а також партнер-меценат міжнародна рекрутингова компанія Jobian.

Ми вже з нетерпінням чекаємо на наших гостей, підготували для них цікаву програму перебування, і щиро віримо, що Луцьк стане для них містом натхнення».

Джерело: Наталія МАЛІМОН, «День»
Telegram Channel