Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
ФВУ та ЄКВ підписали контракт щодо проведення в Україні чоловічого чемпіонату Європи-2023 з волейболу

Волинь-нова

ФВУ та ЄКВ підписали контракт щодо проведення в Україні чоловічого чемпіонату Європи-2023 з волейболу

Наша країна вперше в історії прийме матчі однієї з груп елітних змагань

Не секрет, що озвучену ще в жовтні 2020-го президентом Федерації волейболу України Михайлом Мельником інформацію щодо отримання нашою країною права на проведення матчів чоловічого Євроволей-2023 багато хто зустрів зі скепсисом. Навіть попри те, що під час церемонії святкування 95-річчя українського волейболу її почесний гість – сам президент Європейської конфедерації волейболу Алєксандар Борічіч – натякнув на це прозоро і недвозначно. Проте реакція скептиків була наступною: мовляв, то все слова, а де ж діло? Так ось тепер керівництво національної федерації вкотре переконливо довело, що його слова завжди збігаються з ділом, інформує пресслужба ГО ФВУ.

Для вітчизняного волейболу вже почався відлік часу до старту неординарної та історичної події.

Вчора під вечір президент та перший віце-президент ФВУ – Михайло Мельник та Олександр Герега – прибули до італійської Верони, куди їх запросив особисто керманич ЄКВ. Саме там сьогодні мають відбутися чоловічий та жіночий Суперфінали Ліги чемпіонів. Однак основна мета приїзду невеличкої української делегації до цього міста-перлини Італії була абсолютно іншою. Адже настав час, нарешті, перейти від слів до діла, і на офіційному рівні закріпити статус нашої країни як однієї з господарок чоловічого чемпіонату Європи 2023 року.

Відповідно, Алєксандар Борічіч, що називається, не став відкладати справу у довгий ящик і сьогодні зранку, під час зустрічі, вчергове наголосив на вражаючих прогресивних кроках у діяльності нашої національної федерації на чолі з Михайлом Мельником, а Олександру Герезі подякував за солідну підтримку у загальному стремлінні вивести український волейбол на гідний європейський рівень. Після цього, попередньо обговоривши певні формальні моменти, запропонував скріпити підписами контракт, який остаточно визначає за Україною право проведення матчів однієї з груп Євроволей-2023. Що й було зроблено…

Читайте також: Знаменита фітнес-модель повністю роздяглася на честь свого дня народження (Фото)

Отже, для вітчизняного волейболу вже почався відлік часу до старту неординарної та історичної події. Бо ніколи раніше континентальна еліта цього виду спорту на наших майданчиках не виступала. Тому приємно відзначити, що керівництво профільного Міністерства поставилося до неї з належною увагою, пообіцявши надати всю необхідну підтримку задля організації та проведення матчів чемпіонату Європи на найліпшому рівні.

Відповідно, керівництво ФВУ плекає надію, що цей грандіозний континентальний форум відбудеться на новій – яскравій та сучасній арені, побудованій спільними зусиллями держави та спонсорів, і яка стане справжньою спортивною інфраструктурною «перлиною» всієї нашої країни. Тим більше, наскільки відомо, волейбол є одним із захоплень багатьох державних мужів…

Telegram Channel