Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
До Луцького зоопарку переїхали рідкісні хижаки (Фото)

Ці звірі не агресивні, але вміють добре захищатися.

Фото зі сторінки Луцького зоопарку у facebook.

До Луцького зоопарку переїхали рідкісні хижаки (Фото)

Новосели – червоні вовки, які приїхали на Волинь із австрійського звіринця

Тварини вже відбули карантин і доступні для огляду. Вольєр – навпроти лев’ячого містечка. Про це повідомляється на сторінці зоопарку у фейсбуці.

«Маємо аж три особини цього виду: самичку та двох самців. Їм по 8 місяців. І ми дуже пишаємося цим урізноманітненням нашої колекції, адже такі тварини є лише у трьох зоопарках України. Луцьк став четвертим!», – йдеться у дописі.

У звіринці пояснюють, що таке поповнення стало можливим, бо наш зоопарк є у міжнародній системі моніторингу тварин ZIMS. Це, так би мовити, єдина база зоопарків усього світу, що дає змогу обмінюватися колекціями, зокрема брати тварин на перетримку.

Реклама Google

Вся кількість представників куонів по світу становить менш ніж у 2 500 дорослих особин і тенденція зменшення їх чисельності триває.

Довідково:

За інформацією з «Вікіпедії», куон гірський або червоний вовк гірський, азійський дикий пес, індійський дикий пес, дхол — хижак з родини псові, що мешкає в Південній та Південно-східній Азії.

Читайте також: Курка замінила трьом кошенятам загиблу маму.

Куон гірський є єдиним збереженим представником роду куон. Від своїх родичів з роду пес відрізняється меншою кількістю молярів та сосків. Через знищення самих куонів та їхніх місць проживання, занесені в Червону книгу Міжнародного союзу охорони природи. На людей ніколи не нападають, не шкодять сільському господарству. Вся кількість представників куонів по світу становить менш ніж у 2 500 дорослих особин і тенденція зменшення їх чисельності триває. У неволі, в різних зоопарках та заповідниках, міститься приблизно 110 особин.

Куони дуже соціальні тварини, що живуть у великих кланах, які іноді розділяються у менші зграї задля полювання. Всеїдні. Бояться людей, тому їх важко приручити, але дуже сміливі, коли потрібно захищати свій клан: куони можуть напади на вепрів, індійських буйволів та тигрів.

 
 
 
Ці звірі не агресивні, але вміють добре захищатися. 
Telegram Channel