Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Цинізм влади – зобов’язати найбідніших заповнювати декларації про доходи для отримання субсидій, - заява партії «ЄС»

Близько 3 млн родин зобов‘язані знов йти на поклон до чиновників.

Фото Главком.

Цинізм влади – зобов’язати найбідніших заповнювати декларації про доходи для отримання субсидій, - заява партії «ЄС»

Команда Володимира Зеленського продовжує звуження соціальних прав українців

Після перенесення термінів широко розрекламованого підвищення пенсій та мінімальної зарплати, скасування підвищень зарплат вчителям та медикам, відсутності індексацій пенсій чорнобильцям, військовим пенсіонерам, науковцям та іншим, під «каток» антисоціальної політики влади потрапили субсидіанти.

З 1 травня 2021 року Уряд Зеленського–Шмигаля запровадив по суті нову систему призначення субсидій для українців.

Так, зокрема, кожна родина, яка отримує субсидію, для її переоформлення повинна заново здати заяву і декларацію доходів і видатків. Тобто близько 3 млн родин зобов‘язані знов йти на поклон до чиновників, принести купу папірців, довідок та виписок для того, щоб отримати допомогу від держави.

Кожна родина, яка отримує субсидію, для її переоформлення повинна заново здати заяву і декларацію доходів і видатків.

Особливо цинічно це виглядає на тлі жорстких карантинних заходів у країні. З одного боку влада постійно закликає до самообмежень та дотримання норм самоізоляції людей старшого віку. З іншого – заганяє цих людей у черги, скупчення, нервову атмосферу переоформлення субсидій в управліннях соцзахисту, місцевих органах влади.

Нагадаємо, що після докорінної реформи системи субсидій командою Петра Порошенка з 2015 року субсидію можна БУЛО ОФОРМИТИ ЛЕГКО. Лише за заявою громадянина. А переоформлення субсидій відбувалося АВТОМАТИЧНО. Без потреби подачі нових заяв, стояння в чергах та подання нових декларацій і довідок.

Читайте також у нас: До осінньої хвилі треба максимально щепити українців: Марина Порошенко оприлюднила кроки для прискорення вакцинації​.

І все це фактично зруйновано нинішньою некомпетентною владою.

Ще одним ударом для субсидіантів стало рішення Уряду ліквідувати комісії місцевих органів влади щодо призначення субсидій. Ці комісії розглядали різні життєві ситуації претендентів на субсидії, винятки з правил та особливості кожної родини.

Станом на сьогодні – біля 40% субсидій було призначено саме цими комісіями. Ліквідація комісій призведе до втрати права на отримання допомоги від держави значної кількості українців.

Мета нинішньої влади – не допомогти українцям у непрості часи пандемії, шаленого підвищення цін, тарифів на ЖКП, газ та електрику для населення. Мета ЗЕ-уряду – зекономити кошти на зубожінні українців, суттєво скоротити кількість субсидіантів та спрямувати «зекономлені» кошти на корупційні схеми типу «Великого крадівництва».

З огляду на це, вимагаємо від Уряду негайно:

– Скасувати постанову щодо нововведень в оформленні та призначенні субсидій;
– Переоформити всім субсидіантам на новий термін належні їм субсидії в автоматичному режимі;
– Відмовитися від подачі декларацій субсидіантами, натомість здійснювати призначення субсидій, використовуючи бази даних органів державної влади, Пенсійного фонду, Державної фіскальної служби;
– Повернути нормативи нарахування субсидій, які діяли в опалювальні періоди 2016-18 років;
– Внести на розгляд ВРУ проект Змін до Закону про держбюджет на 2021 з метою додаткового фінансування програми субсидій в Україні.

Годі знущатися над людьми!

Джерело: ЄС.
Telegram Channel