Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Закатована дитина померла: інспекторка ювенальної превенції отримала умовний термін через загибель 3-річного малюка

Лікарі не змогли врятувати дитину після побоїв батька.

Фото ТСН.

Закатована дитина померла: інспекторка ювенальної превенції отримала умовний термін через загибель 3-річного малюка

Вона не зреагувала на повідомлення про батька-тирана і вже наступного разу він забив дитину насмерть

Про це пиши ТСН з постланням на Харківську обласну прокуратуру.

Реклама Google

У Харкові міський суд визнав винною старшу інспектору ювенальної превенції сектора превенції патрульної поліції в службовій недбалості, що спричинила смерть трирічної дитини і покарав її, присудивши три роки умовного ув'язнення. Про це сьогодні, 7 травня, повідомила Харківська обласна прокуратура. За даними слідства, 12 вересня 2017 року Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді направив повідомлення до Новобаварського відділу поліції про загрозу життю трирічної дитини. Чоловік за мовчазної згоди своєї дружини систематично бив власного малолітнього сина.

Чоловік за мовчазної згоди своєї дружини систематично бив власного малолітнього сина.

Однак інспекторка ювенальної превенції, отримавши повідомлення про жорстоке поводження з дитиною, не розглянула своєчасно вказане повідомлення, не вжила заходів для вилучення хлопчика із родини та припинення насильства стосовно нього. 26 вересня 2017 року батько знову влаштував побої. На це зреагувала його сусідка, яка викликала швидку. Медики госпіталізували хлопчика до Харківської міської клінічної лікарні з невідкладної медичної допомоги, утім вже наступного дня дитина померла, так і не отямившись.

Читайте також у нас: Судитимуть жителя Квасилова, який на Великдень засадив ножа у груди рідному синові​.

Під час судового розгляду обвинувачена провину не визнавала. «Жовтневий районний суд м. Харкова визнав винною старшу інспекторку з ювенальної превенції сектору превенції патрульної поліції Новобаварського ВП ГУНП в Харківській області у службовій недбалості, що спричинила смерть трирічної дитини (ч. 2 ст. 367 КК України) та призначив покарання у виді 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з правоохоронною діяльністю строком на 1 рік, зі звільненням від відбування призначеного основного покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 рік», - повідомили в прокуратурі.


 

Telegram Channel