Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
На Храмовій горі в Єрусалимі сталися сутички, є понад 200 постраждалих

У поліції Ізраїлю повідомили, що застосували силу у відповідь на масові заворушення із застосуванням каміння, пляшок та інших предметів, які кидали у бік силовиків.

Фото lenta.ua.

На Храмовій горі в Єрусалимі сталися сутички, є понад 200 постраждалих

В останній день Рамадану, 7 травня, в Єрусалимі сталися сутички між палестинцями та ізраїльськими правоохоронцями

Як повідомляє «Суспільне» з посиланням на видання The Jerusalem Post, зіткнення сталися на Храмовій горі, де зібралися тисячі мусульманських вірян на п’ятничну молитву.

За даними палестинського Червоного Півмісяця, у результаті сутичок постраждали щонайменше ізраїльських 17 поліціянтів та близько 205 палестинців, 88 з яких шпиталізували. Один з ізраїльських офіцерів отримав удар каменем в обличчя і наразі перебуває у лікарні у середньому стані тяжкості.

Один з ізраїльських офіцерів отримав удар каменем в обличчя і наразі перебуває у лікарні у середньому стані тяжкості.

У поліції Ізраїлю повідомили, що застосували силу у відповідь на масові заворушення із застосуванням каміння, пляшок та інших предметів, які кидали у бік силовиків. Своєю чергою лідер «Хамасу» Ісмаїл Ханьє закликав прем’єр-міністра країни Біньяміну Нетаньяху «не гратися з вогнем». Водночас президент Палестини Махмуд Аббас звернувся до посла Палестини в ООН з вимогою ініціювати скликання Ради Безпеки ООН для обговорення ситуації в Єрусалимі.

«Я закликаю міжнародну спільноту взяти повну відповідальність за те, щоб була зупинена агресія проти нашого народу і проти наших святих», — заявив Аббас.

Реклама Google

Telegram Channel