Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Генпрокурора розповіли про масову корупцію на Великому будівництві

За результатами розслідування в 86 кримінальних провадженнях обвинувальні акти направили в суд, в інших досудове розслідування тривало.

Фото із сайту korrespondent.net.

У Генпрокурора розповіли про масову корупцію на Великому будівництві

Торік правоохоронці виявили більше 400 кримінальних правопорушень під час проведення робіт

Під час виконання робіт в рамках урядової програми Велике будівництво за 11 місяців минулого року виявили 429 кримінальних правопорушень. Про це у вівторок, 11 травня, повідомляє ЕП з посиланням на відповідь Офісу генерального прокурора на журналістський запит, передає Корреспондент.

Відзначається, що станом на 1 грудня 2020 року розслідували 866 ​​проваджень.

Відзначається, що станом на 1 грудня 2020 року розслідували 866 ​​проваджень.

В Офісі генерального прокурора також повідомили, що обласні прокурори координували діяльність правоохоронців щодо перевірок законності використання бюджетних коштів Великого будівництва. У 2020 році ці питання розглянули на 40 координаційних і п'яти спільних нарадах керівників правоохоронних органів.

Так, за охоплений дослідженням період відкрили 57 кримінальних проваджень, 40 - направили в суд. Всього за 11 місяців 2020 року правоохоронці виявили 429 кримінальних правопорушень у зазначеній сфері, зокрема, під час проведення закупівель, визначення вартості робіт і матеріалів, виконання та прийому робіт.

З них за фактами шахрайства - 7; привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем - 280; легалізації майна, отриманого злочинним шляхом - 4; нецільового використання бюджетних коштів - 1.

Також виявили 26 кримінальних злочинів за фактами зловживання владою або службовим становищем, 6 - зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права; 81 - службової недбалості і службового підроблення; 1 - хабарництва і ще 21 за іншими статтями.

Читайте також: Шмигаль розповів про податкову реформу в Україні

За результатами розслідування в 86 кримінальних провадженнях обвинувальні акти направили в суд, в інших досудове розслідування тривало. Повідомлено про підозру 108 особам.

Також, додали в ОГП, протягом 11 місяців 2020 року пред'явили 29 позовів на більш як 1 млрд грн, задовільнили 8 позовів на 222 млн грн, інші були на судовому розгляді.

Telegram Channel