Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
У Луцьку виставили автопортрети студентів, намальовані за мотивами «Лісової пісні» (Фото)

Такі от волинські студентки в образах героїв "Лісової пісні".

Фото Сергія Наумука.

У Луцьку виставили автопортрети студентів, намальовані за мотивами «Лісової пісні» (Фото)

Відкрили виставку творчих робіт студентів Волинського фахового коледжу культури і мистецтв імені І.Ф.Стравінського «Лесиними стежками»

У приміщенні Волинської обласної ради відкрили виставку творчих робіт студентів відділу образотворче, декоративне мистецтво, реставрація Волинського фахового коледжу культури і мистецтв імені І.Ф.Стравінського під назвою «Лесиними стежками». Роботи виконані за мотивами творів Лесі Українки в різних техніках: живопис, графіка, художня обробка дерева, лозоплетіння, декоративний розпис, витинанки, текстиль. Представлено твори студентів 2–4 курсу коледжу та його випускників.

У вступному слові ініціатор виставки, голова Волинського обласного відділення Українського фонду культури Геннадій Сарапін наголосив, що студенти коледжу постійно займають призові місця на конкурсі «Нові імена України», який проводить Український фонд культури.

Тут ми можемо зануритися у світ творчості Лесі Українки. Побачити ті місця, де була видатна поетеса. Є і Колодяжне, і пейзажі Луцька, і мотиви Нечимного.

– Виставка присвячена 150-річчю Лесі Українки. В основі колекції – роботи цього навчального року, який присвячений Лесі Українці та темі модерну, – розповіла викладачка коледжу Софія Пасюк. – Наш щорічний пленер був у Колодяжному. На картинах ви можете пробачити автопортрети наших третьокурсників в образах героїв «Лісової пісні»: Мавки, водяної Русалки, польової Русалки, Лісовика. Другокурсники малювали квіти з натури. А потім мали творче завдання: поєднати з поезією Лесі Українки. І ось маємо їхні композиції. Наступний навчальний рік плануємо присвятити Григорію Сковороді та українському барокко. 

На відкриття завітали перший заступник голови Волинської облради Юрій Поліщук, заступник начальника управління культури, з питань релігій та національностей Волинської ОДА Валерій Дмитрук та радник першого заступника голови Волинської облради Олександр Пирожик. 

– Тут ми можемо зануритися у світ творчості Лесі Українки. Побачити ті місця, де була видатна поетеса. Є і Колодяжне, і пейзажі Луцька, і мотиви Нечимного, – сказав Юрій Поліщук. – Думаю, і депутати облради гідно оцінять виставку, адже незабаром у нас відбудеться сесія. 

Олександр Пирожик відзначив, що вже стало традицією проводити виставки у фойє сесійної зали Волинської обласної ради. На думку Валерія Дмитрука захід дасть можливість усім, хто зайде у приміщення, заплутатися у стежках Лесі Українки, потрапити в атмосферу «Лісової пісні» і, можливо, стати м’якшими і добрішими.

Виконувач обов’язків директора Волинського фахового коледжу культури і мистецтв імені І.Ф.Стравінського Тарас Войтович висловив впевненість, що виставка надихне депутатський корпус на підтримку коледжу. 

Присутній на виставці викладач Житомирської художньої школи Сергій Носок високо оцінив окремі твори. Особливо він відзначив роботи викладачки Юлії Лопанової.

– Я просто в захваті. Клас! – не стримав емоцій житомирський митець. – Дуже хороші колористичні підбори та композиція. Бо зазвичай буває так: червоне – гарно, солодке – добре. А тут є образ.

Наступний осінній пленер студентів коледжу заплановано робити в Олиці. Присутні погодилися з думкою, що це тільки додасть балів старовинному містечку.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel