Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Харкові підірвали 100-річний елеватор (Відео)

Будівлю ввели в експлуатацію у 1900 році.

Фото ТСН.

У Харкові підірвали 100-річний елеватор (Відео)

Елеватор функціонував майже століття

У Харкові в районі Південного вокзалу підірвали елеватор. Будівля вже довгий час не експлуатувалася, передає ТСН.

Відео підриву виклали у соцмережах. Роботи з демонтажу частини елеватора шляхом підриву провели сьогодні, 16 травня. За цим спостерігали близько сотні людей.

Реклама Google

«Ех, пішла епоха».

Користувачі Мережі прокоментували побачене: «Ех, пішла епоха», «Шкода», «Начебто нічого такого, але сумно якось».

Харківський елеватор — комплекс, який є одним з найвідоміших й наймасштабніших занедбаних об'єктів у Харкові. Він функціонував майже століття, але після виведення з експлуатації став одним з найприваблівіших місць для руферів та любителів екстріму у Харкові.

Читайте також у нас: На Львівщині поліцейські зупинили автобус, який… горів (Фото)​.

Елеватор разом із млином почали працювати у 1900 році, у 1913 тут провели залізничне сполучення, а зерно у возах підвозили до 1950-х років. Підприємство, до якого входив комплекс елеватору, до 1970-х носило назву Мельзавод №1, а потім тут утворився комбінат хлібопродуктів №2.  У 1991 році млин зупинили і підірвали, а на його місці збиралися побудувати новий, з макаронним помелом. Однак, через відсутність фінансування проєкт призупинили.

У жовтні 2020 року, стало відомо, що споруди елеватору будуть демонтовані. Після цього, на місті елеватору компанією «Житлобуд-1» будуть зведені будинки, які складуть новий житловий мікрорайон.

 

Telegram Channel