Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Понад дві сотні рибин спіймали волиняни сіткою. Їм загрожує кримінал (Фото)

Дорого рибка обійдеться.

Фото Рибоохоронний патруль Волині.

Понад дві сотні рибин спіймали волиняни сіткою. Їм загрожує кримінал (Фото)

Один із браконьєрів чинив опір інспекторам

Волинський рибоохоронний патруль викрив порушення з ознаками кримінального правопорушення та збитками на майже 20 тисяч гривень.

14 травня 2021 року в ході рибоохоронного рейду на водойми Ковельського району державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля викрили грубе порушення Правил рибальства.

Близько третьої години ночі викрито громадянина, який із невстановленою особою з дерев’яного човна здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів забороненими знаряддям лову, а саме трьома сітками. Внаслідок незаконних дій громадяни виловили рибу: 223 плітки та 6 карликових сомиків, загальною вагою 12,4 кг. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 19 057 грн. 

Реклама Google

Оскільки в даному правопорушенні вбачаються ознаки кримінального злочину відповідальність, на місце події було викликано слідчо-оперативну групу Ковельського відділення поліції для встановлення наявності кримінального злочину.

Інцидент стався на озері Дольське, поблизу села Дольськ Турійської громади Ковельського району.

Один з порушників встиг втекти з місця правопорушення. На іншу особу складено два протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП та за ст. 188-5 КУпАП (громадянин відмовлявся назвати справжнє прізвище та чинив опір). Заборонені знаряддя вилучено.

Нагадаємо, рекордну кількість відвідувачів «Волинської Голландії» розігнав дощ.

«Оскільки в даному правопорушенні вбачаються ознаки кримінального злочину відповідальність за що передбачено ст. 249 ККУ (незаконне зайняття рибним промислом), на місце події було викликано слідчо-оперативну групу Ковельського відділення поліції для встановлення наявності кримінального злочину. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження», - повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Довідково:

Стаття 249 КК України (незаконне зайняття рибним або іншим водним добувним промислом) карається штрафом у розмірі від 1 700 до 6 800 грн або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Згідно ч. 1 ст. 345 ККУ погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо працівника правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

 
Джерело: Рибоохоронний патруль Волині.
Telegram Channel