Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У волинському селі нардепи і представники громад обговорили проблеми децентралізації (Фото)

Перед громадами постало багато проблем.

Фото з фейсбук-сторінки Григорія НЕДОПАДА.

У волинському селі нардепи і представники громад обговорили проблеми децентралізації (Фото)

Захід нового формату відбувся вчора на Волині – засідання Волинської регіональної платформи з вироблення політики у сфері місцевого самоврядування. А унікальність полягає в тому, що при всій масштабності дійства, провели його не в обласному центрі, не у Києві, а в будинку культури волинського села Радовичі

На Турійщині проходив Форум місцевого самоврядування АМУ на тему «Актуальні питання становлення ОМС в умовах нового адміністративно-територіального устрою» за участі народних депутатів України - членів комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування..

Учасники у формі діалогу змогли попрацювати над найбільш проблемними питаннями, що виникли внаслідок реформи децентралізації. Такий живий діалог, відсутність офіціозу, акцент на сільській місцевості сподобались багатьом – голови громад зауважили, що потреба в подібних форумах величезна. Адже ми всі поставлені в нові умови співпраці. І далеко не всі громади виграли від децентралізації. А особливо ті, які в результаті добровільного об’єднання керувались не стільки економічними показниками, скільки емоціями. Тому і питань у всіх виникло дуже багато.

 

 І всі питання – життєво важливі, стосуються волинських громад, їх перспектив розвитку. Про це поінформував голова Волинської обласної ради Григорій Недопад.

Під час свого виступу акцентував увагу очільників об’єднаних громад на необхідності вироблення інвестиційного паспорту кожної громади, який би відкривав інвесторам потенціал тієї чи іншої території. Бо саме пошук інвесторів, відкриття нових підприємств, туристичних локацій, реєстрація виробництв на місцях – це той шлях, який може наповнювати місцеві бюджети і забезпечувати розвиток сіл, селищ і невеликих міст.

У людей з’явилася можливість обговорити наболілі питання разом із народними депутатами, донести їм свої потреби і отримати необхідні консультації.

Дуже багато нових зобов’язань передано громадам і далеко не кожна громада спроможна витримувати ці навантаження. Тому вчора обговорювали нові законопроекти у сфері місцевого самоврядування, земельної реформи та ін. Усім було цікаво і актуально, адже для багатьох ці питання життєво важливі. У людей з’явилася можливість обговорити наболілі питання разом із народними депутатами, донести їм свої потреби і отримати необхідні консультації. 

 

 З великою приємністю вручив відзнаку Волинської обласної ради директору Асоціації міст України Олександру Слобожану за його вагомий внесок у розбудову співпраці між містами.

 

 Читайте такожПіднята по тривозі поліція знайшла зниклого трирічного хлопчика: дитина просто втомилася і заснула у шафі в батьківському домі

Сподіваюсь, подібні заходи відбуватимуться і надалі, адже вони підтверджують свою актуальність і значимість, єднають громади для успішного майбутнього Волині й України загалом.

 
Telegram Channel