Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Рівненська єпархія ПЦУ підготувала заяву до ДБР через дії поліцейських

Релігійна громада незадоволена тим, що правоохоронці опечатали храм, хоч є рішення суду про те, кому він належить.

Фото Rivnecerkva/ФБ.

Рівненська єпархія ПЦУ підготувала заяву до ДБР через дії поліцейських

Наприкінці 2020 року Верховний суд визнав за Православною Церквою України право на церкву в Заболотті, однак представники Московського патріархату чинять супротив

Управління Рівненської Єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України) висловило офіційну позицію щодо подій, які відбулися у селі Заболоття Вараського району Рівненської області 10 травня 2021 року. Заява викладена на фейсбук-сторінці єпархії.

Викликана вона подіями 10 травня, коли у селі Заболоття Вараського району представники УПЦ МП агресивно ввірвалися до Свято-Іоанно-Богословського храму ПЦУ. Нагадаємо, у наприкінці 2020 року Верховний суд визнав за Православною Церквою України право на церкву в Заболотті.

Церковники нарікають на начебто неправомірні дії поліції.

Як йдеться, правоохоронці попросили залишити приміщення церкви та її територію всіх присутніх – і представників УПЦ МП, і членів релігійної громади с. Заболоття Православної Церкви України, які пояснювали поліцейським, що храм є власністю їхньої громади.

Для запобігання порушенню публічного порядку та вчиненню протиправних дій на місце конфлікту прибули поліцейські.

Читайте також: Путін заявив, що в Україні діє Російська православна церква

Вони попросили залишити приміщення церкви та її територію всіх присутніх – і представників УПЦ МП, і членів релігійної громади с. Заболоття Православної Церкви України, які пояснювали поліцейським, що храм є власністю їхньої громади, а земельна ділянка перебуває в них постійному користуванні.

Повний текст заяви читайте тут.

Telegram Channel