Студенти з Німеччини створили сумки з фруктової шкірки - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 26.70 € 31.46
Студенти з Німеччини створили сумки з фруктової шкірки

Шкірки фруктів, що залишились від виробництва соків, а також  короткі  целюлозні волокна з текстильної фабрики – це перший крок до гарного виробу.

Фото pixabay.com.

Студенти з Німеччини створили сумки з фруктової шкірки

Ключовим складником виробу є пектин – гелеутворювач, який витягується із клітинних стінок відходів плодів. Він діє як природне сполучна речовина

Сумки розчиняються у воді й можуть використовуватися для удобрення рослин. Про це повідомляє Dezeen, передає Укрінформ.

Студенти Лобке Бекфельд та Йоганна Хехемейер-Кюртен розробили напівпрозорі сумки з двох типів відходів – шкірки фруктів, що залишились від виробництва соків, а також  коротких  целюлозних волокон з місцевої текстильної фабрики.

Ключовим складником виробу є пектин. До нього додають целюлозні волокна довжиною менш ніж 5 міліметрів. Далі  суміш заливають теплою водою та залишають на п’ять днів у формі, щоб вона затверділа.

Суміш заливають теплою водою та залишають на п’ять днів у формі, щоб вона затверділа.

За словами винахідниці Хехемейер-Куртен, відсоток целюлози, а також довжина і щільність волокон визначають структуру та рівень прозорості та еластичності матеріалу. У свою чергу натуральні пігменти пропонують різноманітні кольори від світлого до темного, від напівпрозорого до непрозорого, від тьмяного до мерехтливого.

Читайте також: Волинянка, щоб найкраще за всіх знати про дружину падишаха Роксолану, вивчила турецьку мову

Непридатні для використання сумки можна утилізувати, розчинивши у теплій воді. Також целюлозу можна відфільтрувати за допомогою сита. Це дозволить використовувати  її повторно, а пектин може слугувати добривом для рослин.