Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Які історичні об'єкти відновлять на Волині за державний кошт

Про реконструкцію древніх валів у княжому місті говорять давно.

Фото zabytki.in.ua.

Які історичні об'єкти відновлять на Волині за державний кошт

Три проєкти з нашої області на реставрацію пам’яток у рамках програми «Велике будівництво» пройшли попередній відбір

Волинь подала на участь у відборі проєктів у рамках програми «Велике будівництво» на 2021 – 2023 роки три проєкти. Серед них: «Городище  -  Вали ІХ – ХІІІ ст..» (в комплексі земляних валів замку ХІV – XVІ ст.) у місті Володимирі-Волинському, реставрація валів Верхнього замку у Луцьку та реставрація будинків Косачів у селі Колодяжне.  Про це поінформували на сайті Волинської облдержадміністрації.

Питання реставрації валів піднімається не один рік, адже це сприятиме підвищенню інтересу до історії.      

Ці ініціативи вже пройшли попередній етап технічного відбору. Тепер з ними працює експертна група. Всього ж з України є близько 200 подібних проєктів, які претендують отримати державне фінансування. Наразі невідомо, коли будуть висновки групи. Але є надія, що Волинь отримає необхідні кошти на відновлення цінних історичних пам’яток.

Читайте також: Які культурні та туристичні об’єкти відновлюватимуть на Волині у рамках програми «Велике будівництво».

До слова, у результаті неодноразових звернень ДІКЗ «Стародавній Володимир», представників Володимир-Волинської міської ради, обласна влада запропонувала в ході «Великого будівництва» реставрувати цю пам’ятку археології.  Питання реставрації валів піднімається не один рік, адже це сприятиме підвищенню інтересу населення до історії.

Роксолана ВИШНЕВИЧ.

Telegram Channel