Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Громадам Волині виділили мільйони для облаштування шкільних кабінетів математики

Представникам громади вручили сертифікати.

Фото з фейсбук-сторінки Григорія НЕДОПАДА.

Громадам Волині виділили мільйони для облаштування шкільних кабінетів математики

Дарунок головам громад вручив Виконавчий директор Асоціації міст України Асоціація міст України Олександр Слобожан

Луцька міська рада отримала грантовий сертифікат на 4 мільйони 300 тисяч гривень від Асоціації міст України.

 

 Ці кошти будуть спрямовані на обладнання сучасними електронними ресурсами 15-ти кабінетів початкової освіти, 15-ти - математики, 15-ти - початкової освіти для інклюзивного навчання, 15-ти закладів дошкільної освіти.

«Освіта Луцька займає високі позиції у різноманітних рейтингах. Ми бачимо результати наших учнів на олімпіадах, ЗНО, різноманітних конкурсах. Наші педагоги постійно працюють над собою та заходять нові підходи у роботі. Традиційно, луцькі школи входять у рейтинг топ-100 загальноосвітніх закладів України. Сподіваємось, що така підтримка буде мотивувати освітянську родину міста працювати ще краще», - зазначив міський голова Ігор Поліщук.

Незважаючи на те, що частка власних доходів громад, у доходах загальних фондів місцевих бюджетів, зросла з 2,2 до 18%, нині в Україні по всіх громадах є чимало видатків, які не забезпечені фінансово на загальну суму 668 мільярдів гривень.

Турійська і Затурцівська громади отримали 1 мільйон грн і 500 тисяч гривень відповідно на облаштування шкільних математичних кабінетів цифровою технікою та усім необхідним! Про це інформував голова Волинської обласної ради Григорій Недопад

 

 «Щиро вдячний Олександру Слобожану за подарунок для наших громад, за його активну позицію і роз’яснення питань наповнення місцевих бюджетів. Бо, незважаючи на те, що частка власних доходів громад, у доходах загальних фондів місцевих бюджетів, зросла з 2,2 до 18%, нині в Україні по всіх громадах є чимало видатків, які не забезпечені фінансово на загальну суму 668 мільярдів гривень. Причина ховається в тому, що держава передала громадам велику кількість додаткових фінансових зобов’язань, які мала б закривати сама. Тому чимало громад, особливо збиткових, стогнуть під непосильним фінансовим тиском. Одна із причин такого явища – «емоційне» об’єднання громад на добровільному етапі, без врахування фінансової вигоди. Спільно з Асоціацією міст України, головами громад, разом із Олександром Слобожаном ми будемо працювати над вирішенням усіх цих складних завдань, щоб громади Волині не почувалися покинутими напризволяще, а також мали перспективи для того, щоб стати дійсно спроможними, перспективними і успішними», - написав у фейсбуці Григорій Недопад.

Telegram Channel