Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Навіщо школам громади на Волині «Фуд челендж»

Учні створювали кулінарну книгу корисних страв своєї школи.

Фото gromada.org.ua.

Навіщо школам громади на Волині «Фуд челендж»

3 навчальні заклади Підгайцівської громади беруть участь в акції, яку організували заради здорових і радісних дітей

«Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів» – унікальна трирічна соціальна програма, яка має на меті сприяти впровадженню принципів здорового харчування, розвитку фізичних активностей та свідомого ставлення школярів до власного здоров’я. Тож участь у ній беруть і волинські школярі, зокрема з Підгайцівської громади.

Учасники громади вже успішно виконали всі завдання 3 тижнів «Фуд челендж» та перейшли на 4 етап проєкту. 

 Як зазначила заступник директора ЗОШ І-ІІ ст. с. Піддубці Ольга Чухілевич: «За підсумками 2 тижня Фудчеленджу, школа с. Піддубці з усіх волинських шкіл - перша, на 51 позиції. Липини - на 62, Хорлупи - на 141 з майже 600 зареєстрованих шкіл. Та головне - що спільноти учнів, учителів та батьків змогли об'єднатися навколо цікавої і корисної справи».

Команди закладів отримували завдання до виконання та надсилали звіти, які оцінювались експертами центру. 
Перший тиждень називався «Весело про їжу» та мав на меті надихнути дітей до отримання знань про базові принципи здорового харчування у веселій ігровій формі.

Перший тиждень називався «Весело про їжу» та мав на меті надихнути дітей до отримання знань про базові принципи здорового харчування у веселій ігровій формі.

 Другий тиждень - «Готуємо разом» об’єднав родини процесом приготування смачної їжі та показав дітям, що кулінарія - це весело та легко. Учні створювали кулінарну книгу «здорових страв» своєї школи, у якій зібрали топ-10 рецептів від родин.

 

 Третій тиждень - «Національні кухні» допоміг підвищити обізнаність учнів про національні страви України та інших країн світу. Діти створювали проєкти, присвячені популяризації певної страви або продукту свого рідного краю.

В рамках програми розробляються відповідні рекомендації для закладів освіти.

 

 Загалом до участі в челенджі зареєструвались 685 шкіл - це рекордна кількість.

Читайте також: Викладач англійської… ходить у 7-й клас

Приз сільської школи в попередньому - «Хеппі Челенджі» від Healthy Schools виборола ЗОШ І-ІІІ ст. с. Липини. Навчальний заклад нашої громади отримав грант на закупівлю обладнання для STEM-лабораторій.

 

Telegram Channel