Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
В агрохолдингу відповіли на звинувачення щодо загибелі сотень сімей бджіл біля Рівного

Аграрії з'ясовують причини загибелі бджіл.

Фото Pixabay.

В агрохолдингу відповіли на звинувачення щодо загибелі сотень сімей бджіл біля Рівного

Божі комахи загинули у Рівненському районі наприкінці квітня

Товариство «Акріс Агро» заявило, що занепокоєне масовою загибеллю бджіл на території Дядьковицької тергромади на Рівненщині й докладає зусилля, щоб з'ясувати істинні причини цього інциденту.

Про це повідомила пресслужба компанії у відповідь на інформаційний запит «Суспільного».

Бізнесмени відповіли на слова пасічників про нібито причетність до інциденту. 

У компанії повідомили, що занепокоєні загибеллю комах й докладають зусиль, щоб з'ясувати істинну причину. Також аграрії зазначили, що повідомляють місцевих про обробіток посівів.

Голова Спілки пасічників Рівного та Рівненського району Богдан Лимар повідомив, що причина в отрутохімікатах, які місцевий агрохолдинг використав під час висіву кукурудзи у ніч з 25 на 26 квітня

«Товариство з обмеженою відповідальністю «Акріс Агро» занепокоєне фактом загибелі бджіл та приймає активну участь у роботі, пов’язаній з виявленням причин їх гибелі. Товариство діє в межах чинного законодавства, застосовує засоби захисту рослин, які дозволені до використання в Україні, а також повідомляє органи місцевого самоврядування, населення та пасічників про графік обробітку посівів засобами захисту рослин.

Варто зазначити, що ТОВ «Акріс Агро» не єдині землекористувачі, які здійснюють обробіток земельних ділянок поблизу пасік, в яких спостерігається загибель бджіл, однак лише наше товариство делегує своїх працівників для участі в роботі спеціально створених комісій. Водночас з метою об’єктивного, повного та всебічного дослідження причин загибелі бджіл законодавець вказує на необхідність залучення до роботи комісії землекористувачів в радіусі до 10 км від місцезнаходження пасіки. Попри вказані обставини, товариство докладає усіх зусиль для виявлення істинних причин загибелі бджіл», – йдеться у відповіді. 

Нагадаємо, «Волинську Голландію» показали з висоти пташиного польоту.

Голова Спілки пасічників Рівного та Рівненського району Богдан Лимар повідомив, що причина в отрутохімікатах, які місцевий агрохолдинг використав під час висіву кукурудзи у ніч з 25 на 26 квітня. На гарячій лінії підприємства для отримання коментарів щодо цієї ситуації порадили надіслати інформаційний запит.

Спеціалісти обласного управління Держпродспоживслужби відібрали зразки бджіл, їх відправили на дослідження в столичний інститут токсикології.
Торік у «Акріс-Агро» заперечували, що використовують препарати, що могли б спричинити загибель бджіл.

Telegram Channel