Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Польща буде вакцинувати заробітчан з України просто на кордоні

Перетнути кордон Польщі з туристичною метою наразі неможливо.

Фото Українська правда.

Польща буде вакцинувати заробітчан з України просто на кордоні

Причому робити це збираються однодозовим препаратом від Johnson & Johnson

Українських заробітчан, які прямують до Польщі, будуть вакцинувати проти коронавірусу просто на кордоні.

Про це пише 24 Канал.

На такий крок Польща йде тому, що час до часу «виловлює» на прикордонних пунктах пропуску по кілька інфікованих. Відповідно, країна відчуває потребу посилити захист.

Щеплення під час перетину кордону з Польщею – близька перспектива

На прикордонних переходах у Підкарпатському воєводстві охочим потрапити до Польщі будуть пропонувати однодозову вакцину Johnson & Johnson. Причину такого кроку пояснив керівник медичного центру Medyk в Жешуві Станіслав Мазур.

«Ми щодня виловлюємо по кілька інфікованих на наших контрольно-пропускних пунктах на кордоні з Україною. Люди, які приїжджають на роботу до Польщі, теж повинні бути вакциновані, що посилить і наш захист»,– сказав він.

Дату початку вакцинації заробітчан на пунктах пропуску через кордон Польщі наразі не оприлюднювали.

І додав, що ініціатива вакцинувати заробітчан на кордоні надійшла від самих роботодавців. Мовляв, вони переживають через те, що під час виробничого процесу трапляються спалахи COVID-19, які блокують роботу підприємства.

Читайте також: Заробітчан у Польщі змусять платити податки: як працюватиме код-ідентифікатор.

Зверніть увагу: дату початку вакцинації заробітчан на пунктах пропуску через кордон Польщі наразі не оприлюднювали.

Чи дійсно у Польщі вакцину може отримати будь-хто, навіть іноземець

Перетнути кордон Польщі з туристичною метою наразі неможливо. Для цього треба мати вагому родинну причину або запрошення на роботу від польського роботодавця.

Однак міністерство охорони здоров’я Польщі запевняє, що вакцинуватися в країні може кожен іноземець, який перетнув кордон законно. І для цього не потрібно якихось особливих документів на кшталт дозволу на постійне проживання чи страхівки. Потрібне тільки скерування від лікаря.

Таке саме скерування потрібне й громадянам Польщі. Але вони отримують від лікаря документ із номером PESEL, а іноземці – із номером їхнього паспорта. Наразі у Польщі щеплені 16 мільйонів громадян, а от іноземців – тільки 11 тисяч.

Telegram Channel