Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Рівненський суд скасовував попередній вирок у справі про жорстоке вбивство підприємця через «м’якість»

Замість 12 з лишнім років злочинці отримали усі максимально передбачений Законом термін.

Фото zaborona.com.

Рівненський суд скасовував попередній вирок у справі про жорстоке вбивство підприємця через «м’якість»

У червні минулого року, вироком суду присяжних при Здолбунівському районному суді двох чоловіків визнано винними в умисному вбивстві 64-річного підприємця, вчиненому за попередньою змовою, з корисливих мотивів та особливою жорстокістю

Завдяки принциповій позиції прокурора обласної прокуратури та потерпілих Рівненським апеляційним судом скасовано вирок суду присяжних при Здолбунівському районному суді у зв’язку з невідповідністю призначеного покарання тяжкості вчинених злочинів та постановлено новий вирок, інформує прокуратура Рівненщини.

Реклама Google

Нагадаємо, у червні минулого року, вироком суду присяжних при Здолбунівському районному суді двох чоловіків визнано винними в умисному вбивстві 64-річного підприємця, вчиненому за попередньою змовою, з корисливих мотивів та особливою жорстокістю, а також у незаконному заволодінні транспортним засобом та викраденні майна, особистих документів потерпілого, що сталися у квітні 2014 року. Вироком суду обвинуваченим призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 12 років 3 місяці позбавлення волі з конфіскацією майна.

Не погоджуючись із таким рішенням суду прокурор та потерпілі оскаржили його в апеляційному порядку.

У результаті суд апеляційної інстанції, взявши до уваги твердження прокуратури та потерпілих щодо призначення занадто м’якого покарання, скасував оскаржуваний вирок та ухвалив нове рішення.

За новим вироком чоловікам призначено покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також: Батько 10-річної дівчинки, яка випала з вікна, вчиняв домашнє насильство

Відтак, Рівненським апеляційним судом частково задоволено апеляційні скарги прокурора і потерпілих та постановлено новий вирок, яким чоловікам призначено покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Telegram Channel