Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Президент розповів про відставку Степанова з посади міністра охорони здоров'я

Конфлікт Шмигаля зі Степановим закінчився відставкою останнього.

Фото УП.

Президент розповів про відставку Степанова з посади міністра охорони здоров'я

Глава держава пояснив, що в колишнього очільника міністерства були серйозні конфлікти з прем'єр-міністром Денсом Шмигалем та головним санітарним лікарем Віктором Ляшком

«Прем'єр більше не зміг працювати з міністром охорони здоров'я паном Степановим», – заявив Президент України Володимир Зеленський на великій пресконференції до другої річниці інавгурації, передає УП.

Реклама Google

Віктора Ляшка народні депутати призначили новим головою МОЗ за годину до пресконференції Володимира Зеленського.

Він зазначив: «Я не втручався в цю ситуацію достатньо довгий час. Чому? Тому що я боявся дестабілізації саме в «ковідний» час змінювати міністра охорони здоров'я. Чесно скажу, достатньо довго я був проти саме через дестабілізацію. Все ж таки міністр охорони здоров'я несе повну відповідальність, перш за все він несе відповідальність за боротьбу з COVID, вакцинацію населення тощо. Ускладненн їхніх відносин – і я знаю деталі ускладнення, чому, за що – і я в цій ситуації був повністю на стороні прем'єр-міністра України. Чому зараз? Тому що більше неможливо було працювати в такому режимі. Це дестабілізувало повністю атомосферу в міністерстві, у відносинах між міністром і урядом в цілому. І в принципі складна ситуація між працюючими департаментами в міністерстві і складна ситуація між міністром і головним санітарним лікарем. В цій ситуації ми допустити такої дестабілізації просто не могли». 

За словами Зеленського, вибір був очевидний – і головний санітарний лікар «відповідає тепер за все». 

Нагадаємо, Віктора Ляшка народні депутати призначили новим головою МОЗ за годину до пресконференції Володимир Зеленського. До цього Ляшко був заступником міністра й головним державним санітарним лікарем України. 

Telegram Channel