Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Луцьку посадили улюблені квіти Лесі Українки (Фото)

В планах створити нову туристичну локацію.

Фото із сайту vnu.edu.ua.

У Луцьку посадили улюблені квіти Лесі Українки (Фото)

Волинський національний університет імені Лесі Українки креативно відсвяткував День вишиванки

 Викладачі та студенти вишу заклали садок з улюбленими квітами Лесі Українки. Ініціатором цього проекту став співзасновник журналу «Сонце Сад» Остап Михаць, повідомляє відділ інформаційної політики ВНУ імені Лесі Українки.

Тигридії – це різновид півникових рослин, які любила Леся Українка.

«Сьогодні довкола Ізидориної грушки, висадженої з нагоди 150-річчя від дня народження Лесі Українки, ми започатковували новий садок, формуючи квітники лілій і тигридій, цибулинки яких люб’язно передав Університету пан Остап. Наша грушка прийнялася, дала паростки. Власне, ідея створити сад з’явилася, коли ми висаджували грушку. А це робила, зокрема, кафедра лісового та паркового господарства. З’явилася ідея висадити квіти, які подобалися Лесі. Тигридії – це різновид півникових рослин, які любила Леся Українка. Загалом вона любила такі ніжні квіти, польові, а лілія наскрізно проходить через її поезію. «Лелія біла – квітка чистої та любої надії». Можливо, в майбутньому ми відновимо інші Лесині дерева, зокрема кизил чи каштан розлогий, а також створимо нову туристичну локацію поряд із факультетом філології та журналістики, викладачі якого цьогоріч підготували багатотомник творів Лесі Українки», – розповіла проректор з навчально-виховної роботи та комунікації Наталія Благовірна.

Лесина улюблена квітка – конвалія.

Олена Маланій, доцент кафедри української літератури, також поділилася своїми враженнями від участі в події: «Наш університет долучився до чудової акції, яка, я думаю, стане традицією. Ми продовжуємо Косачівський садок: зі щепок відроджуємо те, що в Косачів було в садку. А це – груші. Думаю, тут скоро з’явиться кизил і каштан. Сьогодні наші студенти садять лілії. Ольга називала Лесю Українку лілією, і це дуже гарно. У Косачів було багато ірисів і конвалій. Лесина улюблена квітка – конвалія. Тож я думаю, їм теж треба знайти місце і дати змогу квітувати весною, щоб тут була атмосфера Косачівського саду, весни, тої флористики, що й у Колодяжному, в поезії, драмах, епічних поемах Лесі Українки. До речі, наші студенти досліджують ці теми в курсових і магістерських роботах. Приємно, що до таких заходів активно долучаються проректори, декани, викладачі та студенти. І не лише чотирнадцятитомним виданням ми Лесю шануємо, а й такими подіями, які матимуть продовження».

Читайте також: Відомі волиняни сьогодні вбралися у вишиванки (Фото)

Сподіваємося, інші факультети Університету теж активно долучаться до цієї ініціативи.

 
 
Telegram Channel