Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Справу «Роттердам +» закрили вчетверте

Виявляється, справа надумана?

Фото depositphotos.

Справу «Роттердам +» закрили вчетверте

НАБУ висунуті підозри колишньому главі НКРЕКП Дмитру Вовку і декільком топ-менеджерам корпорації ДТЕК Ріната Ахметова

20 травня Спеціалізована антикорупційна прокуратура вчетверте закрила провадження у гучній справі «Роттердам +», що стосується тарифоутворення на енергоринку в 2016-2019 роках, передає «Цензор.НЕТ».

Новий керівник у справі, прокурор САП Денис Демків, був призначений 5 травня, і ... він також закрив справу з тих же самих причин, що і Пономаренко – недоведеність збитків, відсутність складу злочину і закінчення строків.

Головне питання в справі - чи були завдані збитки через реалізацію схеми «Роттердам +», повідомляє Цензор.НЕТ. У серпні 2020 року НАБУ і САП отримали висновок експертного центру СБУ про відсутність збитків для держави від цієї схеми, і процесуальний керівник, прокурор САП Віталій Пономаренко, закрив справу за відсутністю складу злочину.

Нагадаємо, колишній репортер волинського «Аверса» виграв суд у Володимира Зеленського.

Рішення прокурора були оскаржені НАБУ. Але потім рішення Пономаренка підтвердив Вищий антикорупційний суд. Однак апеляційна палата ВАКС за позовом Нікопольського заводу феросплавів Ігоря Коломойського переглянула рішення і відновила справу. Однак після відновлення розгляду в січні 2020 го року Пономаренко знову його закрив на тих же підставах - через брак збитків. НАБУ вимагало зміни процесуального керівника, і після тривалих гучних політичних скандалів генеральний прокурор Ірина Венедіктова замінила Пономаренка іншим прокурором САП Демківим, який близько двох років перебував у групі процесуальних керівників у справі. Новий керівник у справі, прокурор САП Денис Демків, був призначений 5 травня, і ... він також закрив справу з тиж же самих причин, що і Пономаренко – недоведеність збитків, відсутність складу злочину і закінчення строків.

Telegram Channel