Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Медики в Австрії ампутували пацієнту не ту ногу

У лікарні стверджують, що пацієнта просили підтвердити, що позначку поставили на правильній нозі, але через його захворювання артикуляція чоловіка була обмеженою.

Фото pixabay.com (ілюстративне).

Медики в Австрії ампутували пацієнту не ту ногу

Пацієнту про лікарську помилку вже повідомили

У Фрайштадті, що у Верхній Австрії, в одній з лікарень трапилася прикра помилка. Медики під час операції відрізали 82-річному пацієнту не ту ногу, інформує агентство Heute, передає видання «Дзеркало тижня».

Ампутувати потрібно було ліву кінцівку, проте відповідну позначку перед самою операцією поставили на правій. Сталося це у вівторок, 18 травня, а про свою помилку лікарі дізналися лише в четвер, 20 травня, під час перев'язки. 

У лікарні стверджують, що пацієнта просили підтвердити, що позначку поставили на правильній нозі, але через його захворювання артикуляція чоловіка була обмеженою. «Ми глибоко вражені тим, що попри стандарти якості, 82-річному чоловікові... була ампутована не та нога», ㅡ зазначили у лікарні.

«Ми глибоко вражені тим, що попри стандарти якості, 82-річному чоловікові... була ампутована не та нога», ㅡ зазначили у лікарні.

Читайте також: Замість здати у поліцію — купив кривднику поїсти

Наразі в медичному закладі триває розслідування. Лікаря, який займався операцією, відсторонили. Крім того, керівництво закладу після публічних вибачень подало скаргу до прокуратури. 

Пацієнтові про помилку лікарів вже повідомили, наразі він чекає нової операції. 

Telegram Channel