Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Волинянин побив подружку до розриву селезінки... Довго вона не прожила

Він підійшов до неї та натиснув коліном на живіт, а потім ударив п'яткою у спину.

Фото із сайту 1news.zp.ua.

Волинянин побив подружку до розриву селезінки... Довго вона не прожила

На Волині судили чоловіка, який до смерті побив свою співмешканку. Зловмисник бив жінку ногами, від чого в неї розірвалася селезінка

Камінь-Каширський районний суд Волинської області призначив вбивці покарання у виді восьми років за ґратами, повідомляє ІА Волинські новини.

Потерпілу можна було врятувати.

Потерпілу можна було врятувати, якби та своєчасно звернулася за допомогою до лікарів, однак вона боялася відплати співмешканця, який, своєю чергою, боявся відповідальності за скоєне.

Злочин трапився 6 листопада минулого року. Чоловік, якого раніше неодноразово судили, ногами побив свою співмешканку, внаслідок чого в неї розірвалася селезінка. Невдовзі жінка померла від отриманих травм.

Проте чоловік у суді свою вину не визнав, зазначивши, що його співмешканка померла від травм, які вона отримала Ковелі, де її побили невідомі. Зі слів обвинуваченого, вони зі співмешканкою вечеряли у сусіда, де вживали алкоголь. Коли повернулися додому, то почали сваритися, оскільки жінка була дуже п’яною і почала ображати його та родину нецензурними словами. У відповідь він вдарив її в обличчя, а коли вона пішла в дитячу кімнату та лягла на матрац на підлозі, він підійшов до неї та натиснув коліном на живіт, а потім ударив п'яткою у спину.

Наступного дня співмешканка скаржилася на біль у животі, тому на роботу не пішла. Від медичної допомоги потерпіла відмовилася, натомість попросила ліки в сусіда. Однак, коли її стан погіршився, вона все ж звернулася в лікарню.

Чоловік розповів у суді, що під час досудового розслідування працівники поліції чинили на нього фізичний і психологічний тиск, переконували підписати зізнання, обіцяючи, що він не отримає суворого покарання.

Читайте також: У Тернополі засудили таксиста-сутенера

Хоча він і не визнавав вину, суд все ж розібрався у справі, вислухавши свідків та дослідивши докази.

Сестра вбитої зазначила, що обвинувачений жив з її сестрою чотири роки, протягом яких в них часто були конфлікти.

Слова сестри вбитої підтвердила і сусідка, яка часто була свідком побиття. Вона розповіла, що 6 листопада сусіди ходили в ліс на роботу. Наступного дня о п’ятій годині ранку до неї прийшла потерпіла та поскаржилася на болі в животі. Щоб полегшити біль, вона взяла в неї воду та активоване вугілля. Пізніше потерпіла прийшла до неї в магазин, де сусідка працює продавцем, та попросила зробити їй гарячої «Мівіни», оскільки болі в животі не проходили. Водночас жінка розповіла, що її побив співмешканець. Потерпіла показала їй свій живіт, який уже набряк, проте викликати швидку вона відмовлялася. Жінка боялася розправи співмешканця, який, свою чергою, боявся настання відповідальності, коли з'ясується яким чином вона отримала тілесні ушкодження.

Лікар-хірург Камінь-Каширської центральні районній лікарні повідомив суду, що хвора була у свідомості, коли потрапила до медзакладу, вона розповіла, що за три дні до госпіталізації її побив співмешканець. Жінку було одразу прооперовано. Під час операції в хворої було виявлено травматичний розрив селезінки та масивну внутрішню крововтрату. Такі тілесні ушкодження могли утворитися лише внаслідок побоїв, нанесених не пізніше як за три-чотири доби до госпіталізації. При своєчасному зверненні до лікувального закладу потерпілу можна було врятували, проте наступного дня після операції вона померла.

Врахувавши всі обставини, суд призначив вбивці покарання у виді восьми років позбавлення волі.

Telegram Channel