Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Організував наркобізнес «кримінальний авторитет»: на Волині затримали учасників злочинного угруповання (Фото)

Організував та контролював наркобізнес «кримінальний авторитет», якого було внесено до санкційного списку.

Фото Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Організував наркобізнес «кримінальний авторитет»: на Волині затримали учасників злочинного угруповання (Фото)

Викрили та задокументували діяльність групи, а також встановили місце знаходження нарколабораторії та канали збуту психотропної речовини «амфетамін» оперативники Управління стратегічних розслідувань в Волинській області та слідчі обласної поліції

Як інформує Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України, спритники отримали понад три мільйони «прибутку» з нарколабораторії.

Організував та контролював наркобізнес «кримінальний авторитет», якого було внесено до санкційного списку. Допомагали йому четверо місцевих мешканців.

Для конспірації місце розташування лабораторії постійно змінювалося. Крім того, змінювали й автомобілі, котрі використовували у «роботі».

Потужності лабораторії дозволяли зловмисникам щомісяця виготовляти до 4-х кг психотропу та приносити понад три мільйони гривень «прибутку». Збували «амфетамін» мешканцям Волинської області за допомогою «закладок» та «з рук у руки».

Для конспірації місце розташування лабораторії постійно змінювалося. 

Учора, 23 травня, поліцейські затримали 4-х учасників угруповання, з яких трьох –  безпосередньо під час збуту «амфетаміну». Під час проведення санкціонованих обшуків вилучили 500 г психотропу, 1,5 кг прекурсорів, вартість яких за цінами «чорного ринку» сягає мільйона гривень, а також 4700 дол. США, зброю та спецобладнання. Крім того, за місцем проживання одного із затриманих виявили плантацію конопель.

Усім затриманим вже повідомлено про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України:

  •  незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (ст. 307);
  •  незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів (ст. 311);
  •  організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (ст. 317).

Реклама Google

Вирішується питання про обрання запобіжних заходів. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Волинська обласна прокуратура.

Читати також:  Біля Луцька зупинили бус з підробленими цигарками на 1 мільйон гривень

Джерело: Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України
Telegram Channel