Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
У Шацьку проведуть українсько-польський фестиваль  «Озерна містерія»

Можливості Шацька як туристичного осередку необмежені.

Зі сайту anga.ua.

У Шацьку проведуть українсько-польський фестиваль «Озерна містерія»

Волинь – озерний край, але чи багато озер, окрім найпопулярніших, ви знаєте?

Насправді маємо десятки унікальних водойм, мало відомих туристам, які можуть у майбутньому стати популярними туристичними і відпочинковими локаціями. Про це пише на своїй фейсбук-сторінці голова Волинської обласної ради Григорій Недопад. Розвиток туристичної привабливості Шацька обговорили нещодавно під час презентації проєкту «Українсько-польське поозер’я – край легенд: відкрий та насолоджуйся незвіданим», який реалізується за підтримки Європейського Союзу. Географія проєкту включає менш відомі широкому загалу озера, які знаходяться в Шацькій територіальній громаді – Пісочне, Люцимер, Перемут, а також озера Біле, Орхове, Святе та Глінки, які знаходяться на території гміни Влодава.

Перед нами відкриваються величезні перспективи розвитку при грамотному використанні ресурсів, які слугуватимуть на благо Волині.

Участь у дискусійної панелі «Брендинг як інструмент підвищення ефективності функціонування туристичної дестинації» взяли в режимі відео-зв’язку і наші польські колеги та партнери. Спільно ми розробили ряд заходів, що забезпечать активну промоцію озер українсько-польського прикордоння для збільшення їхнього туристичного потенціалу. Передбачено створення веб-сайту, де усі бажаючі зможуть знайти інформацію про проєкт українською, польською та англійською мовами. Також запланували створення єдиного туристичного бренду, сувенірної продукції та проведення спільного транскордонного фестивалю «Озерна містерія».

 

 

Реклама Google

«В цілому ж можливості Шацька як туристичного осередку необмежені. Перед нами відкриваються величезні перспективи розвитку при грамотному використанні ресурсів, які слугуватимуть на благо Волині. Йдеться не тільки про літній відпочинок біля озера – у Шацьку маємо потенціал для оздоровлення, розвитку велотуризму, каякінгу, віндсерфінгу, організації гастрономічних фестивалів та втілення безлічі ідей та проєктів.

 

 Читайте такожШацькі озера: які розваги цього літа чекають на відпочивальників

А успішна промоція допоможе не тільки розвивати туристичний бізнес, але й створити умови для зайнятості місцевого населення, адже на території приозер’я мешкає багато людей, які зберігають давні традиції народних ремесел. Маємо надію, що співпраця в рамках проєкту триватиме і ми будемо працювати над організацією таких заходів», - пише Григорій Недопад.

Telegram Channel