Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
У Ковелі змагалися підкорювачі повітряних висот (Фото)

Фото kovelrada.gov.ua.

У Ковелі змагалися підкорювачі повітряних висот (Фото)

Упродовж трьох днів у місті проходили обласні відкриті змагання учнівської молоді з авіамодельного спорту

Участь у змаганнях взяли 35 представників шести команд. Вони виборювали нагороди у шести класах моделей: F-2-A – швидкісний літак, F-2-B – пілотажний літак, F-4-B – копія, напівкопія літака, F-5-A – радіокерована модель літака, F-2-D – повітряний бій та метальний планер, інформує Ковельська міська рада.

До ліцею №7 прибув міський голова Ігор Чайка, аби вітати учасників цікавого, захоплюючого і видовищного дійства. У своїй промові він зазначив: «Щороку я мав можливість спостерігати за такими змаганнями як журналіст і знаю, що сьогодні тут представлені всі основні центри розвитку авіамодельного спорту на Волині. Саме завдяки вам технічна думка розвивається, молодь долучається та цікавиться світом авіації, конструюванням. Я дуже ціную роботу викладачів нашої станції юних техніків та взагалі всіх, хто працює з дітьми. Бажаю всім попутного вітру, вдалих стартів та нехай переможе найсильніший».

Найсильнішою була команда ЗПО «Станція юних техніків» Камінь-Каширської районної ради.

Роботи оцінювало журі, яке враховувало майстерність керування літаком, швидкість польоту та якість виготовлення моделі. Учасники та вболівальники заходу були у захваті від екіпажної гонки моделей літака F-2-D, де відбувалася запекла боротьба між двома пілотами.

Ковельську станцію юних техніків представляли 10 юних авіамоделістів, серед яких багаторазові учасники і переможці подібних змагань, вихованці авіамодельного гуртка Олексій Гемонов, Назар Лисиця, Владислав Голярчук та Назар Сарапін. 

Назар Лисиця посів І місце в класі пілотажних моделей F-2-B та ІІІ в класі «повітряний бій» F-2-D. Серед радіокерованих пілотажних моделей F-5-A другий результат в Олексія Гемонова і третій – у Владислава Голярчука. Також ІІІ місце виборов Назар Сарапін серед швидкісних моделей F-2-A.

У класі метальних планерів завжди виступають найменші авіамоделісти. Учень 3-В класу ЗЗСО №12 м. Ковеля Давид Дерев’янчук здобув впевнену перемогу. На рівні з хлопцями свою майстерність показували і дівчата. Софія Карпова, учениця 6-Д класу Ліцею №1 м. Ковеля, удостоєна тричі ІІ місця серед представлених моделей F-2-B, F-2-D та F-4-B. Леонтій Панасенко в класі F-4-B поступився своїй однокласниці Софії Карповій і посів ІІІ місце. 

Найсильнішою була команда ЗПО «Станція юних техніків» Камінь-Каширської районної ради. Друге місце - у колективу Центру науково-технічної творчості учнівської молоді Волинської обласної ради. Бронзові нагороди вибороли вихованці ЗПО «Ковельська міська станція юних техніків». 

Переможці та призери нагороджені кубками та дипломами управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації.

 
Telegram Channel