Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Порошенко у 2014-2015 роках підписав кілька рішень РНБО, щоб «трубу Медведчука» повернули державі

Олександр Турчинов.

Фото УП.

Порошенко у 2014-2015 роках підписав кілька рішень РНБО, щоб «трубу Медведчука» повернули державі

І це факти, а не домисли, наголошує Олександр Турчинов

У 2014-2015 роках Рада національної безпеки та оборони зобов’язала Кабінет Міністрів України повернути так званий «трубопровід Медведчука» у державну власність. Рішення РНБО підписав п’ятий президент України Петро Порошенко.

Про це в ефірі «Прямого» заявив голова Верховної Ради України 2014 року, виконувач обов’язків президента України 2014 року, секретар Ради національної безпеки і оборони України 2014-2019 років Олександр Турчинов.

Це є реалії, які доведені документально. А все інше – це є фантазії та темники, мета яких чітка і послідовна компрометація опозиції та її лідера

«Що стосується позиції Порошенка. Що стосується цього трубопроводу. Я готовий тут виступати як експерт. Тому що я брав участь у цих питаннях, зокрема в рішеннях Ради національної безпеки, які стосувалися енергетичної безпеки нашої держави. Саме за рішенням РНБО, яке було в листопаді 2014 року, потім у травні 2015 року, яке підписав Петро Порошенко, Кабінету Міністрів було доручено повернути в державну власність цей трубопровід. РНБО також доручила Кабміну визначити орган державного управління цього трубопроводу. І рішення судів, які повернули, підтвердили власність України щодо цього трубопроводу, були саме за рішенням РНБО, підписаним Порошенком. Це є факт, це є документ», – наголосив Турчинов.

Реклама Google

Він зауважив, що всупереч позиції РНБО і президента Порошенка, подальші суди блокували повернення трубопроводу у власність держави.

«Потім на якомусь рівні почали впливати на суди, які почали міняти свої рішення. І тоді РНБО знову звернула увагу Кабінету міністрів на те, що вони не виконують їх доручення і не доводять цю справу до кінця. І от це є факт, який чомусь в цих розслідуваннях не побачили. Мабуть, не так глибоко копали. Ймовірно, хотілось нашвидкуруч якусь чергову сенсацію отримати. Але це є реалії, які доведені документально. А все інше – це є фантазії та темники, мета яких чітка і послідовна компрометація опозиції та її лідера», – резюмував Турчинов.

Читайте також у нас: Керівництво Служби безпеки ніколи не доповідало, що вони мають архіви розмов Медведчука – Турчинов​.

Нагадаємо, 13 травня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід народному депутату Віктору Медведчуку – його відправили під цілодобовий домашній арешт до 9 липня.

Як відомо, 11 травня Генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала підозру в держзраді куму Путіна і голові політради партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктору Медведчуку та нардепу ОПЗЖ Тарасу Козаку.

У Кремлі назвали внутрішньоукраїнською політичною кухнею ідею обміну лідера партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктора Медведчука, якого підозрюють у держзраді, на українських політв’язнів у Росії.

Джерело: Прямий.
Telegram Channel