Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині нарахували 66 мільйонерів

Усі разом волиняни задекларували доходи, що перевищують 904 мільйона гривень.

Фото ілюстративне.

На Волині нарахували 66 мільйонерів

Про доходи за 2020 рік, що перевищують 1 мільйон гривень, відзвітувалося 66 волинян

Про це повідомила начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук, – інформує Конкурент.

«На Волині вперше за підсумками проведення кампанії декларування доходів така кількість офіційних мільйонерів. Ми проаналізували річні податкові декларації цих громадян і з’ясували, що, так би мовити, «пересічний» волинський мільйонер найчастіше отримує дохід від інвестиційного прибутку, спадщини чи задекларував іноземні доходи», – зазначила вона. 

Усі разом волиняни задекларували доходи, що перевищують 904 мільйона гривень.

Зі слів Світлани Савчук, волинські мільйонери значно активніше, аніж раніше, декларували доходи через Електронний кабінет. Наприклад, 32 декларації з доходами, що перевищують мільйон, подано дистанційно.

До речі, всі інші волинські декларанти цього року теж частіше звітувалися засобами електронного зв’язку. Понад 30% декларацій за підсумками кампанії декларування доходів на опрацювання фахівців податкової служби надійшло через Електронний кабінет.

«Усі разом волиняни задекларували доходи, що перевищують 904 мільйона гривень. Декларанти, а це 5,5 тисячі громадян, самостійно визначили до сплати 24,6 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб і 3,2 мільйона гривень військового збору. Тобто, бюджети усіх рівнів отримають майже 28 мільйонів гривень податкових платежів.

До речі, з цієї суми 11 мільйонів гривень вже сплачено. Відповідальність наших платників дає підстави стверджувати, що всі наші декларанти вчасно, тобто до 31 липня, перерахують податки до бюджету. А це означає, що держбюджет і громади отримають додатковий фінансовий ресурс, насамперед, для протидії агресії та видатків на сферу охорони здоров’я», – розповіла Світлана Савчук.

До слова, торік у червні реєстрували 44 мільйонерів на Волині. А в квітні 2019 – 15. Кількість цьогорічних мільйонерів може зрости, адже деклараційна кампанія ще триває. 

Читайте також: Мільйонер з колиски: президент Руху записав на 11-місячного сина медцентр у Львові

Telegram Channel